Chrome OS zamíří do kategorie tabletů

Chrome OS zamíří do kategorie tabletů
2018-01-26T09:22:35+02:00
• 26. 1. 2018
2

Nejznámější operační systém od Googlu je Android, ale již se nemluví tak často o jeho druhém systému, kterým je Chrome OS. Ten je určen převážně pro levnější notebooky se zaměřením na využívání internetu a cloudových služeb. Do této chvíle se Chrome OS objevoval jen na noteboocích, konvertibilních zařízeních a minipočítačích.

Na trhu najdeme právě takové notebooky s Chrome OS, které lze jednoduše transformovat do podoby tabletu, ale do této chvíle se neobjevil tablet. To se pravděpodobně změní, jelikož se objevilo první zařízení bez klávesnice s Chrome OS. Za výrobou stojí Acer a zatím nedošlo k oficiálnímu představení.

Neuvedená novinka byla spatřena na veletrhu Bett Show 2018 v Londýně. Bohužel neznáme detailní specifikace, ale z pořízené fotografie se dá odhadovat například úhlopříčka, která by měla být kolem 8 palců. Předpokládá se podpora stylusu.

Možná se jedná o prototyp a není zcela jasné, jestli někdy dojde k oficiálnímu uvedení. V tomto případě nejde jen o tablet jako takový, ale spíše o připravenost Chrome OS pro zcela dotykové ovládání. Sice za poslední dobu se tento systém dočkal potřebných úprav, ale ještě není dostatečně připraven pro takový typ ovládání.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

čekal jsem, že teď přijde na řadu Fuchsia

Přemysl Vaculík

VIP 26. 1. 2018, 19:19

Ten systém není zdaleka hotov a ještě bude trvat minimálně rok nebo dva, než se objeví první beta nebo developer preview. V podstatě se jedná o budoucnost. Google jednoduše začal úplně znova, jelikož nejde neustále upravovat Android a Chrome OS. Je možné, že se letos dočkáme DP, ale spíš to vidím tak za dva roky, první komerční zařízení možná za 3 nebo 4 roky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat