Nokia představila nový produkt Sleep, dokáže monitorovat i vaše chrápání

Nokia představila nový produkt Sleep, dokáže monitorovat i vaše chrápání
2018-01-19T06:48:28+02:00
• 17. 1. 2018

Divize společnosti Nokia, jež se zabývá zdravým životním stylem, nedávno odkoupila konkurenční firmu Withings, o čemž jsme vás mimo jiné informovali na našem webu. Akvizice nyní nese první ovoce. Na světové konferenci CES 2018 v Las Vegas společnost představila hned několik nových produktů zabývajících se zdravím.

Za prvé, byl představen nový spánkový senzor pod názvem Nokia Sleep. Kromě sledování spánku vám přístroj mimo jiné může pomoci při aktivaci takzvaného IFTTT, a to ve chvíli, kdy ulehnete do postele (nebo ji opustíte).

Nový snímač navíc pracuje s technologií Wi-Fi, Bluetooth LE zde tedy nehledejte. Nokia Sleep má být podle slov finské společnosti k dispozici již v prvním čtvrtletí roku 2018, a to za 100 amerických dolarů – zhruba za 2 100 Kč bez DPH.

Nokia Sleep monitoruje i vaše chrápání

Jakmile zařízení vložíte pod svou matraci / polštář, můžete se na své spánkové cykly podívat v aplikaci Nokia Health Mate, kde uvidíte podrobnější informace nejen o svém lehkém, ale také hlubokém spánku. Navíc zjistíte, v jakém okamžiku jste se nejvíce pohybovali. Pokud si vaše drahá polovička myslí, že chrápete, přičemž vy jste jiného názoru, můžete se o tom přesvědčit v aplikaci Nokia Health Mate. Ano, správně. Nokia Sleep monitoruje i vaše chrápání.

Nejlepší funkcí však je, že zařízení pracuje také s IFTTT. Nokia Sleep tak můžete párovat i s jinými zařízeními. Tak například, pokud ráno vstanete z postele, služba Nokia Sleep vám řekne, že pomocí IFTTT můžete zapnout osvětlení, zvýšit teplotu, otevřít žaluzie a další.

Kromě tohoto nového přístroje se společnost Nokia rozhodla také aktualizovat svou aplikaci Nokia Health Mate. Ta je nyní integrována s Alexou, což v praxi znamená následující. Pokud vlastníte Amazon Echo, můžete se jej díky Alexy zeptat na podrobnější informace o vašem spánku či váze.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat