Apple Music for Artists – nová služba pro umělce

Apple Music for Artists – nová služba pro umělce
2018-01-23T17:15:16+02:00
• 23. 1. 2018

Jako hudebník je vždy dobré vědět, jak si skladby vedou v rámci streamování, a to na různých platformách. Švédská společnost Spotify v říjnu loňského roku proto zveřejnila novou možnost v podobě statistik a demografických informací. Funkce byla samozřejmě dostupná hlavně samotným umělcům, kteří mohli zjistit, jak si jejich skladba vede. Podobné statistiky nabízí například i „konkurenční“ platforma YouTube.

De facto jediná klíčová služba, která tuto možnost nenabízela, byla doposud Apple Music. Cupertinská společnost se však nyní tuto díru snaží zalepit, což mimo jiné dokazuje první beta verze Apple Music for Artists (ve volném překladu Apple Music pro Umělce). Tato funkce umožňuje uživatelům procházet mezi různými statistikami jednotlivých skladeb, a to až do roku 2015, kdy byla služba vůbec poprvé spuštěna.

Apple Music for Artists a statistiky

Podle Billboard se nová služba nejprve zpřístupní několika vybraným umělcům, plného rozšíření se dočkáme o pár týdnů později. Statistiky budou zpřístupněny všem, kteří mají své skladby na Apple Music a iTunes. Billboard mimo jiné prohlásil, že ve statistikách bude znázorněn počet přehrání a nákupy jednotlivých skladeb. Dále umělci uvidí, kolik uživatelů si jejich album zakoupilo.

Umělci budou moci zajít ještě hlouběji do statistik, neboť k dispozici budou mít takzvanou globální mapu, díky které zjistí, jak se jejich skladby přehrávají v ostatních zemích světa (celkem 115 zemí), samozřejmě v rámci platformy Apple Music či iTunes.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat