HomePod si budete moci již koncem ledna předobjednat aneb kdo si počká, ten se dočká

HomePod si budete moci již koncem ledna předobjednat aneb kdo si počká, ten se dočká
2018-01-23T18:01:44+02:00
• 23. 1. 2018

Apple koncem loňského roku představil nejen svou novou vlajkovou loď v podobě iPhonu X, ale také svůj vůbec první chytrý reproduktor, jmenuje se HomePod. Produkt se na první dojem jeví jako velmi zajímavé řešení, neboť je vybaven výkonnými reproduktory a hlavně hlasovou asistentkou Siri. Problém však byl, že doposud nebyl zahájen oficiální prodej.

Jedná se také o největšího konkurenta pro Amazon Echo, jehož oficiální prodej započal koncem roku 2017. Cupertinská společnost se však rozhodla, že po počátečních produkčních potížích shromáždí menší objem zásob, což se jí může ve výsledku vyplatit. Na druhou stranu jsme si museli na reproduktor počkat velmi dlouhou dobu. Podle dostupných informací v této kategorii vládne Google Home Max, je tedy na čase, aby se trh začal hýbat.

HomePod: Česká republika si bude muset počkat

Předběžné objednávky HomePodu budou zahájeny již v pátek 26. ledna v USA, Velké Británii a Austrálii. Následně 9. ledna budou k dispozici v Apple Storech a u vybraných autorizovaných prodejců společnosti Apple.

HomePod, jehož cena je stanovena na 349 amerických dolarů, se postupně rozšíří do Francie a Německa, a to zhruba někdy na jaře. Klíčovou vlastností reproduktoru je samozřejmě „úžasná kvalita zvuku“ a také hlasová asistentka Siri.

HomePod však toho dokáže mnohem více. Pomocí reproduktoru budete moci odesílat zprávy, nastavovat různé časovače a připomínky, kontrolovat počasí, přehrávat hudbu či podcasty a řídit stovky domácího příslušenství – to vše prostřednictvím Siri. 

Apple HomePod je z pohledu hardwaru velmi pokročilým přístrojem, neboť obsahuje velmi exkluzivní basový reproduktor a procesor A8. Reproduktor navíc poskytuje akustické modelování v reálném čase, vytváření zvukových paprsků, eliminuje ozvěnu a tak dále.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat