Amazon chce Alexu rozšířit také na mobilní zařízení

Amazon chce Alexu rozšířit také na mobilní zařízení
2018-01-11T16:06:30+02:00
• 11. 1. 2018

Za uplynulé roky jsme měli možnost vidět nespočet inteligentních reproduktorů a dalších inteligentních domácích zařízení od společnosti Amazon. Produkty, o kterých je nyní řeč, jsou mimo jiné vybaveny také Alexou, tedy inteligentním hlasovým asistentem, díky kterému uživatel může reproduktor ovládat pomocí svého hlasu. Pomocí hlasového asistenta lze například ovládat hudbu, získat aktuální informace o počasí a tak dále.

Nyní se však zdá, že společnost Amazon má v plánu zajít se svou technologií o poznání dále. Podle dostupných informací chce firma přenést stejnou technologii také na mobilní zařízení, jako jsou sluchátka, chytré hodinky / náramky a tak podobně. Amazon mimo jiné oznámil, že Alexa Mobile Accessory Kit dokáže nyní plnit své funkce také na zápěstí (chytré hodinky) a uších (sluchátka), aniž by OEM museli investovat nemalé částky do hardwaru a vývoje softwaru.

Amazon nabízí alternativu

Alexa Mobile Accessory Kit umožní, aby OEM výrobci mohli integrovat Alexu také do svých sluchátek, chytrých hodinek, fitness trackerů a tak dále. V praxi to bude fungovat následovně – na chytrém zařízení se uživatel připojí přímo k Alexa Voice Services, a to prostřednictvím aplikace Amazon Alexa. Prostřednictvím aplikace budou moci uživatelé pak streamovat hudbu a videa, provádět úkoly a vše, co inteligentní asistent dokáže.

V loňském roce AVS Device SDK umožnilo značkám integrovat Alexu také do svých připojených produktů, ovšem tentokrát je pro ně Alexa Mobile Accessory Kit alternativním řešením. Pomocí velmi lehké metody lze zařízení propojit – prostřednictvím aplikace Amazon Alexa. Některé spolčenosti, jako je Bose, Jabra, iHome, Beyerdynamic, Bower a Wilkins, již technologii vyvíjejí také pro své produkty.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat