Xiaomi tento týden představí modely Redmi 5 a Redmi 5 Plus

Xiaomi tento týden představí modely Redmi 5 a Redmi 5 Plus
2017-12-05T16:48:36+02:00
• 5. 12. 2017
3

Xiaomi se pomalu a jistě chystá oznámit novou generaci chytrých telefonů v podobě Redmi 5 a Redmi 5 Plus. K odhalení produktů dojde samozřejmě v Číně, což mimo jiné potvrdil i ředitel produktového managementu Donovan Sung, který na svém Twitter účtu zveřejnil několik fotografií.

Ceny samotný produktů jsou prozatím neznámé, to samé platí i o specifikacích. Ovšem, jak můžeme vidět na fotografiích níže, oba modely budou nabízet minimální rámečky. Displeje nabídnou poměr stran 18:9, tak jako celá řada konkurenčních telefonů. Hlavním lákadlem má být podle všeho cenová nabídka, která bude oproti ostatním TOP modelům na lidové úrovni.

Xiaomi jednoznačně dominuje Indickému trhu

Ačkoliv se nebude jednat o vlajkové lodě společnosti Xiaomi, série Redmi je pro čínskou firmu nesmírně důležitá, a to především v Indii. Modely Redmi 4 a Redmi Note 4 byly podle nejnovějších statistik IDC vůbec nejoblíbenějšími telefony, tedy alespoň co se indického trhu týká. Díky úspěšnému marketingu dokázalo Xiaomi přeskočit dokonce i jihokorejského giganta Samsung, zaslouženě tak tomuto trhu kraluje.

Nevíme, kolik přesně bude Redmi 5 stát, každopádně ceny Redmi 4 startují na 108 amerických dolarech, což je v přepočtu asi 2 376 Kč bez DPH. Za tuto cenu aktuálně můžete získat skvělé konstrukční zpracování, snímač otisků prstů, 5palcový HD displej, procesor Qualcomm Snapdragon 435, 13megapixelový zadní fotoaparát a baterii o kapacitě 4 100 mAh. Xiaomi dokonce nedávno začalo prodávat ještě levnější telefon, a to Redmi 5A s 3000 mAh baterií či procesorem Snapdragon 425 za 78 dolarů (zhruba 1 700 Kč bez DPH)

Jestliže si Xiaomi dokáže udržet svou velmi úspěšnou maloobchodní strategii a cenu řady Redmi, mohou být tyto nové modely velkým lákadlem. Více informací se dozvíme 7. prosince.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav V.

5. 12. 2017, 22:09

Vypadají slušně, snad nebudou mít tak „zprdele“foťák jako 4A, který je jinak velmi povedený

Jan Pakosta

5. 12. 2017, 16:49

Tohle bych nenazýval bezrameckovy design…

Přemysl Vaculík

VIP 5. 12. 2017, 16:52

Souhlasím, změněno za vhodnější termín ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat