iOS 11 má už 59 % zařízení

iOS 11 má už 59 % zařízení
2017-12-07T20:59:25+02:00
• 7. 12. 2017

Apple vykonal ke 4. prosinci statistiku v používanosti systému iOS . Dle ní běží nejnovější verze iOS 11 na 59 procentech všech zařízení. To je oproti číslům z minulého měsíce velice malý nárůst. K datu 6. listopadu byl stav zařízení s iOS 11 52 procent. To je tedy za celý měsíc nárůst pouhých 6 procent.

V porovnání s nejnovějším Androidem verze 8 zvaným Oreo je na tom tento systém od Googlu znatelně hůře. Oreo vydané v září bylo po dvou měsících od vydání distribuováno na pouhých 0,3 procentech zařízení. Může za to samozřejmě fakt ohledně variability různých smartphonů, pro něž si výrobci systém upravují systém podle svého, tudíž rozšířenost systému nevzrůstá tak rychle, jako u iOS.

Předchozí verze iOS 10 nyní běží na 33 procentech všech Apple zařízení, a to včetně iPhone, iPad a iPod touch. Zbylých 8 procent připadá na ostatní verze iOS.

iOS 11 na tom není tak dobře

Zavádění nového operačního systému iOS 11 je pomalejší než u jeho předchozí verze. iOS 10 měl měsíc po vydání podíl mezi zařízeními 54 procent. U iOS 11 to bylo o dvě procenta méně, tedy 52 procent dokonce po měsíci a půl po vydání.

Zásluhu na tom má nejspíše fakt, že aktualizovaný iOS verze 11.1.2 měl velké problémy se stabilitou a funkčností. Poslední vydaná verze iOS 11.2, jež obsahuje funkci Apple Pay, podporu rychlejšího nabíjení či nové emoji, dává novému systému větší přidanou hodnotu, tudíž je snad pro potencionální uživatele atraktivnější a bude to pro Apple znamenat nárůst podílu tohoto systému mezi jeho zařízeními.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat