MediaTek MT2621 se zaměří na IoT

MediaTek MT2621 se zaměří na IoT
2017-12-05T14:00:16+02:00
• 5. 12. 2017

Zdroj: Mediatek

Společnost MediaTek rozšiřuje svoji nabídku čipových sad o jeden zcela nový přírůstek, který získal označení MT2621. Tento procesor nebude výjimečně určen pro chytré telefony nebo tablety, ale čínský producent jej zaměřuje na chytrá příslušenství. Trh se zařízeními typu IoT (tzv. Internet věcí) se pomalu rozrůstá každým dnem. Ovšem výrobce v něm vidí budoucnost, což trhu udržuje naději na úspěch.

Procesor MT2621 si může najít místo například ve fitness náramcích či chytrých hodinkách. Při jeho sestavování byla využita architektura ARMv7 s frekvencí 26 MHz, operační paměť o velikosti 160 kB a interní úložiště s kapacitou 4 MB. Nechybí podpora SIM karet, díky které nebude problém s připojením ke GSM a GPRS. Dále seznam specifikací zahrnuje technologii Bluetooth ve verzi 4.2.

Vývojáři aplikací mohou přispět pomocí vlastních aplikací založených na linuxovém jádře. Širokopásmové pokrytí zaručuje funkčnost po celém světě. Nakonec bychom se mohli dočkat nových zařízení, která sice nenabídnou žádné nadstandardní vlastnosti, ale spíše jen základ za velmi dostupnou cenu. Nechme se tedy překvapit prvními novinkami během příštího roku.

Zdroj: mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat