iPhone X: modely s Qualcommem disponují rychlejším LTE než s Intelem

iPhone X: modely s Qualcommem disponují rychlejším LTE než s Intelem
2017-12-10T13:01:46+02:00
• 10. 12. 2017

Modely iPhone X vybavené modemem Snapdragon X16 od společnosti Qualcomm dosahují konzistentně lepší rychlosti LTE než verze s modelem XMM7480 od firmy Intel, dokazují to nové testy Cellular Insights.

Společnost Cellular Insights v poslední době testovala modely iPhone X z hlediska příjmu signálu. Firma využívala profesionální měřící zařízení vybavené čtyřmi Vivaldi anténami, jež simulovaly výkon LTE v různých vzdálenostech od zdroje signálu. Samozřejmě se jednalo o porovnání rozdílů mezi modemem od Qualcommu a Intelu.

Cellular Insights začala s LTE signálem o síle -85 dBm a postupně úroveň výkonu snižovala. Díky tomu dokázala simulovat odklon od zdroje, kdy se síla signálu snižovala, dokud nedošlo k celkové ztrátě konektivity.

Testování bylo založeno na výkonu LTE Band 4, který používá každý hlavní dodavatel, a to jak ve Spojených státech (kromě Sprint), tak také v Kanadě a v jiných částech Ameriky. Výsledky jasně ukazují, že s omezeným útlumem nebo snížením signálu, iPhone X s modemem od Intelu začal zaznamenávat nižší rychlost stahování (pomocí LTE) než s modemem od Qualcommu.

Zatímco oba modemy začínaly s přenosovou rychlostí 195 Mbps, rozdíly se objevily velmi rychle, neboť Intel dosahoval na 169 Mbps.

Cellular Insights prohlásil, že rozdíl je největší v podmínkách velmi slabých signálů, kde iPhone X (Qualcomm) zaznamenal v průměru o 67 % lepší rychlosti stahování přes LTE než konkurenční Intel. Při opravdu slabé síle signálu, pod úrovní -120 dBm, byl modem Qualcomm v průměru o 67 % rychlejší než Intel.

iPhone X: ve výsledku jsou obě varianty stejné

Intel svému maximu podlehl již na úrvoni -129dBm, zatímco druhý modem na -130dBm. Loňské modely (iPhone 7 a iPhone 7 Plus) s modemy Qualcomm také dosahovaly rychlejšího stahování než modemy od Intelu. Cellular Insights však ve své zprávě tvrdí, že rozdíl mezi modely iPhone X jsou minimální.

Zahraniční server PC Magazine se pustilo do menší spekulace. Podle něj Apple uměle ochromil modem od Qualcommu, aby dosahoval podobného výkonu, jako právě konkurenční Intel. Tato teorie je postavena na diskusi, jež byla vedena v loňském roce při uvedení iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus.

Snapdragon X16 je modem gigabitové třídy, přičemž podporuje i 4×4 MIMO, bohužel je tato funkce v iPhonu X zakázána. Výsledkem je, že obě letošní verze v iPhonu X, dosahují maximální teoretické rychlosti stahování 600 Mbps, a to ve většině zemí.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat