Celosvětové prodeje smartphonů se vracejí k růstu, velmi se dařilo Xiaomi

Celosvětové prodeje smartphonů se vracejí k růstu, velmi se dařilo Xiaomi
2017-12-10T11:59:57+02:00
• 10. 12. 2017

Gartner minulý měsíc předpovídal, že se globální prodej chytrých telefonů v příštím roce vrátí ke svému klasickému růstu. Podle nejnovějších statistik se však zdá, že k tomu došlo ještě dříve, než se původně očekávalo. Může za to především třetí čtvrtletí tohoto roku.

Celosvětové prodeje smartphonů koncovým uživatelům dosáhly ve třetím čtvrtletí roku 2017 na 383 mil. kusů. Ve finále se jedná o 3% meziroční nárůst, tedy v porovnání s loňským třetím čtvrtletím. Všech pět nejlepších prodejců smartphonů dosáhlo dvojciferného růstu, včetně Applu a Samsungu.

Společnost navíc uvedla, že lídr trhu, samozřejmě Samsung, zaznamenal vůbec nejvyšší nárůst, a to za poslední dva roky.

„Prodeje smartphonů společnosti Samsung dosáhly ve třetím čtvrtletí roku 2017 dvojciferného čísla (nárůst o 19,3 %). K rostoucí poptávce jistě dopomohly nově představené modely v podobě Galaxy S8, Galaxy S8+ a Note 8. Zmíněné produkty skvěle konkurovaly čínským smartphonům. Společnost Samsung tak má nárok na menší oslavu, neboť dvojciferného růstu se dočkala naposledy ve čtvrtém čtvrtletí roku 2015.“

Růst cupertinské společnosti ve třetím čtvrtletí tohoto roku byl ovlivněn hlavně novým iPhonem X, na který čeká stále velké množství zákazníků. Meziročně si tak Apple (prozatím) polepšil pouze o 5,7 %.

Prodeje: Xiaomi se daří nejen na mezinárodním trhu

Nejvyššího procentuálního růstu se však dočkala čínská firma Xiaomi. Podle dostupných informací ve třetím čtvrtletí roku 2017 zaznamenala nárůst o celých 80 %. Za takovýto růst může především působení na mezinárodním trhu. To však neznamená, že by se ji na domovském trhu nedařilo, ba naopak. V Číně velmi obstojně vede boj s konkurenčními výrobci, a to včetně Huawei, Oppo či Vivo.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat