Apple vydal iOS 11.2.1 opravující chybu fotoaparátu u iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus

Apple vydal iOS 11.2.1 opravující chybu fotoaparátu u iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus
2017-12-16T12:33:56+02:00
• 16. 12. 2017
1

Ve středu 12. prosince společnost Apple zveřejnila novou aktualizaci v podobě iOS 11.2.1 zabývající se problémem u fotoaparátu iPhonu X, iPhonu 8 a iPhonu 8 Plus. Někteří uživatelé si ihned po zveřejnění verze iOS 11.2 začali stěžovat na neustále problémové ostření fotoaparátu.

Podle některých majitelů nejnovějších iPhonů při pokusu o zachycení fotografie nemohli správně zaostřit. Fotoaparát se nepřetržitě posunoval mezi dvěma čočkami, nebo dokonce nedokázal zaostřit vůbec. Postižení uživatelé začali pátrat na internetu, kde se mimo jiné dozvěděli, že se jedná o systémovou chybu, kterou způsobila aktualizace v podobě iOS 11.2. Někteří se v té době stihli vrátit na předchozí verzi iOS 11.1.2, kde žádný problém se zaostřováním není.

Jeden ze čtenářů zahraničního serveru MacRumors napsal:

„Dobrý den, přemýšlel jsem, jestli někdo má stejný problém. Jakmile v iOS 11.2 spustím fotoaparát a chci něco zachytit, samotná aplikace není schopná zaostřit. Někdy se stane, že se fotoaparát přesouvá mezi dvěma čočkami. Vypadá to na softwarový problém.“

Resetování, restartování a změna nastavení fotoaparátu problém nevyřešila. Ovšem při nainstalování předchozí verze iOS 11.1.2 nebyla podobná chyba nalezena. Apple na tento problém zareagoval velmi rychle, důkazem toho je mimo jiné nová aktualizace v podobě iOS 11.2.1.

iOS 11.2.1 přináší opravu více chyb

Ta přináší opravu nejen pro automatické ostření, ale také odstraňuje problém, který zakazoval vzdálený přístup sdílených uživatelů k aplikaci Home. Podle všeho chyba přinášela velké bezpečnostní riziko. Bezpečnostní chyba totiž umožňovala přístup neoprávněným osobám k různým doplňkům v rámci HomeKit. Aktualizaci můžete vyvolat v nastavení -> obecné -> aktualizace software

iOS 11 přineslo celou řadu novinek, přičemž mnoho z nich je mířeno na tablety iPad. Dočkali jsme se konečně správce souborů, podpory drag & drop funkce a mírné úpravy designu včetně několika nových ikonek v systému. Control center má zcela nový design, stejně jako obchod AppStore.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jirka Lupač

16. 12. 2017, 17:21

11.2.5 beta 1 je nyni k dispozici pro vyvojare

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat