Apple opět zvažuje spolupráci se společností MediaTek

Apple opět zvažuje spolupráci se společností MediaTek
2017-12-30T12:50:47+02:00
• 30. 12. 2017
2

S tím, jak pokračuje spor společnosti Qualcomm, se Apple začal poohlížet po dalších společnostech, které by mu mohly pomoct ve vývoji. Cupertinská společnost totiž musela v tomto sporu, kdy firma nedoložila potřebnou dokumentaci včas, platit 25 000 amerických dolarů za každý den zpoždění. Jednou z hlavních možností je pak, podle jejich prohlášení, společnost MediaTek. Ta by měla vyvíjet modemy pro iPhony, které budou vycházet v roce 2018.

Podle společnosti Apple má totiž MediaTek dostatečnou kapacitu z hlediska cen a technologie na dodávání modemů pro iPhony. A měla by se tak v této práci spojit a pomáhat společnosti Intel při vývoji.

MediaTek podle některých mediálních pozorovatelů splňuje 3 dlouhodobě dodržované principy Applu při výběru společnosti pro vývoj mikročipů a podobných technologií. První z těchto podmínek je být na vedoucích příčkách konkurence ve vývoji technologií, dále vývoj komplexních návrhů produktů a spolehlivou logistickou podporu.

Spolupráce společnosti MediaTek nemusí skončit pouze u modemů

Podle DigiTimes by pak tato spolupráce nemusela skončit pouze u modemů. Vzhledem k historii společnosti MediaTek s vývojem bezdrátových, optických a mobilních technologií by totiž mohl Apple využít i tyto aspekty. Například k vývoji chytrých reproduktorů a nebo bezdrátových zařízení pro napájení zařízení jako třeba iPhone.

Tato zpráva pak odráží podobné oznámení od The Wall Street Journal, konkrétně tedy to, jak se společnost Apple svým jednáním oddaluje od spolupráce se společností Qualcomm právě ve prospěch společností MediaTek a Intel.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student informačních technologií.

Komentáře

Josef Pokorny

31. 12. 2017, 9:22

tak to bude poslední hřebík do rakve

StavebnyStroj

30. 12. 2017, 13:44

Len to nie.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat