Po Apple AirPods je dvojnásobná poptávka

Po Apple AirPods je dvojnásobná poptávka
2017-12-10T10:33:43+02:00
• 9. 12. 2017

Bezdrátová sluchátka Applu, AirPods, zůstanou v příštím roce jedním z nejžádanějších příslušenství americké firmy. Podle analytika Applu, Ming-Chi Kua, bude v roce 2018 dodáno přibližně 26-28 milionů kusů. Zároveň se zrychlila dodávka tohoto oblíbeného produktu.

Dále Kuo řekl, že existuje silná poptávka po těchto sluchátkách a tím se stávají nejdůležitějším příslušenstvím v bezdrátovém ekosystému Applu. Na rok 2017 odhadoval, že se prodá asi 13-14 milionů kusů.

Toto je výňatek z nejnovějšího průzkumu Kuo a společnosti KGI Securities.

„Věříme, že poptávka po AirPods byla silná a upozorňujeme, že doba přepravy produktu na oficiálních internetových stránkách Applu se zkrátila na 1-3 dny, a to především díky vylepšenému procesu montáže a zvýšené kapacitě od společnosti Luxshare jako nového montéra. […] Očekáváme, že AirPods zůstanou v roce 2018 jedním z nejoblíbenějších doplňků Apple, jejichž zásilky pravděpodobně v příštím roce stoupnou o 100 % na 26-28 milionů kusů.“

Čínská společnost Luxshare by se mohla stát hlavním montérem bezdrátových sluchátek i v roce 2018. Zároveň by měla mít více objednávek, než dodavatel Invect i přesto, že zlepšil montážní proces a zvýšil výrobní kapacitu.

AirPods najdete v kategorii produkty

V Apple Store sluchátka nemají svoji kategorii, jako například iPhony, iPady či Macy. Najdete je v záložce ostatní produkty, kde se vedle nich nachází Apple TV, Apple Watch, Beats, iPody a nebo další příslušenství. V minulém čtvrtletí vykázala firma tržby ve výši 3,2 miliardy USD. To znamená, že došlo k nárůstu o 36 %.

Minulý měsíc při zveřejnění výsledků CEO společnosti Tim Cook, řekl, že byl „nadšený hybnou silou“ AirPodů.

Prodej sluchátek AirPods byl zahájen v prosinci roku 2016 za cenu 159 dolarů s dvouměsíčním zpožděním. Až do srpna roku 2017 měl ale Apple problém uspokojit poptávku kvůli problémům s dodávkami. Někdy se dodání protáhlo až šest týdnů.

Přeprava se postupně zlepšovala a nyní jsou objednávky doručeny zpravidla do jednoho týdne. O příchodu druhé generace sluchátek se zatím nemluvilo. Došlo ale k představení indukčního nabíjecího pouzdra, které bude kompatibilní s nabíjecí podložkou AirPower. Ta by měla na trh přijít začátkem příštího roku.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat