Samung Galaxy S6 dostane Android 8, potvrdila to helpdesk Samsungu

Samung Galaxy S6 dostane Android 8, potvrdila to helpdesk Samsungu
2017-11-26T12:09:04+02:00
• 25. 11. 2017

S velikou pravděpodobností se uživatelé Samsungu Galaxy S6 dočkají aktualizace na Android 8.0. Vyplynulo to během četu s podporou Samsungu, potvrdili to tři různé osoby. Jednalo by se tak o nejstarší podporovaný telefon na trhu, Galaxy S6 byl představen před dvěma lety.

Oreo přijde, neví se však kdy

Uživatel Redditu CyberConCoder přidal příspěvek, ve kterém píše, že mi podpora společnosti Samsung potvrdila, že model Galaxy S6 dostane aktualizaci na letošní Android 8.0. Musíme brát v potaz, že tato informace sice byla potvrzena třemi různými zaměstnanci Samsungu, avšak nejedná se o oficiální prohlášení společnosti pomocí tiskové zprávy.

     

V přiložených screenshotech konverzací zmíněného uživatele s helpdeskem Samsungu je jasně tři krát potvrzeno, že Samsung Galaxy S6 dostane aktualizaci na Android 8, avšak bylo též sděleno, že není jisté, kdy tomu dojde. Uživatel se ptal na americkou verzi S6 a zatím to prý stojí na operátorech, se kterými se na aktualizaci nyní spolupracuje. Nepředpokládá se však, že by se Samsung omezil jen na aktualizaci na americkém trhu. Jeden ze členů podpory navíc prohlásil, že tuto aktualizaci potvrdil jeden z jeho nadřízených.

Díky podpoře tří generací starého telefonu by Samsung konečně započal stejnou strategii jako Apple či Google se svými Nexusy a Pixely. Tohle je přesně ten směr, kterého chce Google docílit, aby i staré telefony dostávaly aktualizace na novější systém. Díky tomu vznikl Project Treble, který ulehčuje výrobcům zařízení samotné aktualizace. Nyní se však objevily zprávy, že ne všichni výrobci se touto snazší cestou nevydají.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat