OnePlus 5 – vyšla veřejná beta verze Androidu Oreo

OnePlus 5 – vyšla veřejná beta verze Androidu Oreo
2017-11-25T21:43:56+02:00
• 25. 11. 2017
3

Majitelé telefonů OnePlus 5 si ode dneška mohou stáhnout Android 8. Informaci na svém fóru podal jeden za zaměstnanců firmy OnePlus. Jde o první beta verzi, jak bylo avizováno 16. listopadu na představení OnePlus 5T. Dobrou zprávou je, že instalace je naprosto jednoduchá.

Oygen OS 5.0 bez Project Treble

Oxygen OS 5.0 vyšel pro zařízení OnePlus 3 a 3T 19. listopadu a přinesl s sebou Android 8.0 čili Oreo. Ten přináší mnoho změn, které jsme popsali v několika článcích. Bohužel jsme se však nedávno dověděli, že OnePlus nebude podporovat Project Treble, což je velice významný projekt Google za docílením nižší fragmentace systému Android.

Jak aktualizovat OnePlus 5 na první verzi bety s Oygen OS 5.0 se dočtete na těchto stránkách fóra OnePlus. Postup je zcela jednoduchý, prvně si musíte stáhnout příslušnou ROM, následně ji přesunout do správné složky a pak už jen restartujete telefon do recorvery módu. Poté již jen zvolíte položku install from internal storage, poté už jen rebootujete a máte nainstalovanou nejnovější verzi Oxygen OS.

Výrobce však všechny zájemce nabádá, aby si předem zálohovali všechna data a počítali s případným rizikem chyb, které mohou při instalaci nastat. Stabilní verze Androidu 8.0 přijde pravděpodobně někdy na přelomu roku 2017 a 2018.

Zdroj: forums.oneplus.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Karel Havlas

25. 11. 2017, 22:05

tak aktualizace nainstalována a vypadá zatím vše v pořádku.

Karel Čapka

VIP 25. 11. 2017, 23:52

Tak jsem narazil na zvláštnost. Nastavení systému je zcela netknuté a nabídka je stále stejné neutridena kmjako v Androidu 7. Navíc zmizela boční navigační lišta…

David Pilař

26. 11. 2017, 10:58

Redesign nastavení do Oreo podoby je v plánu, bohužel bližší podrobnosti sdělit nemůžu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat