Přichází telefon s mrtvým systémem Windows 10 Mobile – britský Wileyfox

Přichází telefon s mrtvým systémem Windows 10 Mobile – britský Wileyfox
2017-11-30T08:56:31+02:00
• 29. 11. 2017
4

Ačkoli Microsoft přestal pracovat na svém systému Windows 10 Mobile pro chytré telefony, tak se objevil jeden výrobce, který tento systém do svého telefonu přeci jen implementuje. Jde o britského mobilního producenta Wileyfox, který doposud vyprodukoval dvě řady telefonů, jeden z nižší třídy s názvem Spark, druhý patřící do střední třídy s názvem Swift 2, celkem mají obě řady po třech telefonech.

Za dva roky existence této firmy je to úctyhodný počet, navíc se o své smartphony starají a dávají jim pravidelné aktualizace systému Android. Nyní však přichází s modelem Pro, který bude mít systém Windows 10 Mobile.

Slabý procesor, avšak od Qualcommu

Wileyfox ve svých telefonech využil zatím vždy procesory od Snapdragonu, konkrétně 615 a 410. Nyní hodlá pro pohon telefonu Wileyfox Pro využít čtyřjádrový procesor Snapdragon 210, který spadá do nejnižší kategorie procesorů pro chytré telefony od Qualcomu. Wileyfox Pro nabídne pouze 2 GB operační paměti, což je na konci roku 2017 velice málo. Navíc za cenu 190 liber jde o velice slabé parametry.

Wileyfox Pro

Za cenu 5400 Kč získáte 8MPx zadní fotoaparát a přední se 2 MPx. Displej má pět palců, avšak má obrovské rámečky, tedy velikostně je jako telefon s 5,5″ displejem, nebo telefon s 6″ displejem, který má obrazovku v poměru 18:9. Problematické je i vnitřní úložiště, které svému uživateli nabízí 16 GB, avšak určitou část si zabere samotný systém, většinou to bývá kolem 1 až 5 gigabajtů.

Wileyfox Pro

Microsoft slíbil podporu systému pro mobilní platformu v podobě bezpečnostních záplat až do roku 2020, avšak samotný vývoj systému již není  firmou předpokládán. Prodej začne čtvrtého prosince, tedy tři měsíce poté, co byl představen na berlínském veletrhu IFA.

Zdroj: zdnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

„který doposud vyprodukoval dva telefony, jeden z nižší třídy s názvem Spark, druhý patřící do střední třídy s názvem Swift 2, celkem mají obě řady po třech telefonech.“
Nějak se těch telefonů nemohu dopočítat – jsou dva, nebo je jich šest?

Karel Čapka

VIP 30. 11. 2017, 8:57

Opraveno, díky.

Celkem dvě řady telefonů, každá po třech mobilech.

Ján Valkovič

29. 11. 2017, 7:29

Ako vianočný darček pre niekoho koho nemám rád je to dobré :-)))

Karel Čapka

VIP 29. 11. 2017, 7:42

To je tak krásně škodolibé :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat