Konec Windows 10 Mobile/Phone se blíží

Konec Windows 10 Mobile/Phone se blíží
2017-11-15T16:53:14+02:00
• 9. 10. 2017
9

Už dlouhou dobu se poukazuje na blížící se konec mobilní platformy od Microsoftu. Navíc se ukazuje, že má tato společnost více novinek v oblasti aplikací pro Android a iOS, než pro Windows 10 Mobile. Nyní se v podstatě potvrzuje přímo z vedení, že vývoj mobilních Windows se chýlí ke konci.

Konkrétně Joe Belfiore‏ (více prezident v Microsoftu) na svém Twitter účtu odpověděl na jeden dotaz slovy, že se již nyní nechystají jakékoliv novinky pro Windows 10 Mobile a Windows Phone. Bude nadále dostupná podpora, což se týká oprav chyb, bezpečnostních záplat a podobně, ale již se nepracuje na nových funkcích či hardwaru.

V dalším své příspěvku uvádí, že se i Microsoft snažil maximálně podpořit vývoj, a to i placením vývojářů. Bohužel se vše minulo účinkem a v podstatě Joe konstatoval, že za neúspěchem mobilních oken stojí hlavně nedostatek aplikací. Poukazuje na to, že vývojáři nedali šanci této platformě.

Do jisté míry je to pravda, ale ani Microsoft není bez viny. Spousta změn pro vývojáře, rušení některých nadějných projektů (migrační nástroje z Android na Windows 10 Mobile/Windows Phone) a další časté změny – to byly důvody, proč se vývojáři raději věnovali lukrativnějším platformám.

Samozřejmě je otázkou, jak dlouho bude Microsoft podporovat tu poslední hrstku vývojářů a uživatelů Windows 10 Mobile. Je evidentní, že se v této oblasti Microsoft zaměří spíše na vývoj aplikací pro Android a iOS, než se snažit o vytvoření konkurence pro Android a iOS.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

1. Kdysi jsem utekl z Droida k WP8 na L820. To byla paráda. To co jsem potřeboval tam bylo.
2. Pak přišly 8.1, odstranily nevyužitý kraj obrazovky a tak nějak to vše zlepšily.
3. Pak přišly WM10, na první pocit skvělý systém a líbivější prostředí. Ale na L820 to už nešlo a na L640 z práce to začalo blbnout. Navíc se začaly rušit i apky co jsem chtěl, nové, které BYCH chtěl nevznikly.
4. Tak jsem se musel vrátit k droidu (DualSIM) a ono to za ty 3-4 roky udělalo znatelný kus cesty (který bohužel MS Windows nedal) Dneska už mi je jedno co v tom je, hlavně že to funguje. Ale to prostředí WP8.1/WM10 se mi pořád zamlouvá nejvíc.
5. Doufám že tak za 2-3 roky nějaká nová forma Windows telefonu bude. A uvidí se

Ján Valkovič

9. 10. 2017, 18:03

… mimochodom, aj Joe Belfiore vraj presiel na Android :-)

A podiel viny MS sa da vyjadrit aj „MS neni bez viny“, ale je to k MS prilis jemne a zhovievave, minimalne z pohladu firemnych zakaznikov. Moj nazor je, ze MS v podstate donutil prejst firenych zakaznikov na Android :-)
Windows 10 Mobile znamenal nutnost prepisat aplikacie, bola moznost ostat na Windows platforme alebo prejst na Android. A paradoxom je, ze MS po kupe Xamarinu umoznil pisat Android aplikacie v .NET, priamo vo VIsual Studiu. Naviac Android je otvorena, znama, rozsirena a ziva platforma. Okrem toho, Android sa stava preferovanym OS aj u vyrobcov, napr. https://www.zebra.com/us/en/products/mobile-computers/handheld.html

Btw, https://www.infoworld.com/article/3014357/android/android-is-ousting-windows-from-its-last-mobile-bastion.html

Jakožto fanouškovi androidu mě to mrzí, protože bez konkurence není pokrok!

Škoda, měl jsem WP rád, a často aplikace na něm byly hezčí a propracovanější něž na androidu, a některé paradoxně na androidu ani neexistují. RIP :( mimochodem MS si stěžuje na nedostatek vývojářů, ti si stěžují na nedostatek uživatelů, a za to může strategie MS. takže sami sobě katem.

Úplně nesouhlasím, ale to bude tím, že jsem s W skončil asi před 3mi roky. Byl jsem nešťastný ze Storu ve kterém jsem nebyl schopen najít ani základní apky, na které jsem zvyknutý z androida.

Chápu, já na WP začínal takže jsem Android neznal a tudíž nehledal alternativní aplikace. Na android jsem si už zvyknul, ale doposud mi chybí alternativa TubeCast z windows která umožňuje přehrávat muziku z youtube na pozadí při zamčené obrazovce. Na Androidu jsem nic podobného a funkčního nenašel.

Zakousnu CZ

9. 10. 2017, 23:19

Vyzkoušejte TubeMate

Našel jsem TubeMote to je dálkový ovladač ne přehrávač (na mobilu nehraje), a TubeMata ten chce přístup k fotkám a telefonním kontaktům to nechci, takže nic :(

TubeMate nenaleznete na Google Play, byl z obchodu odstraněn, jelikož jim zřejmě vadilo právě přehrávání videí na pozadí, při vypnutém displeji a možnost stahování videí do úložiště telefonu. Aplikace ve formátu APK je ke stažení pouze z webu. Jestli jí nedůvěřujete je vaše volba.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat