Gionee přichází s modelem M7 – jako první má SoC Helio P30

Gionee přichází s modelem M7 – jako první má SoC Helio P30
2017-11-09T09:20:44+02:00
• 9. 11. 2017
2

Gionee je méně známým výrobcem telefonů, který se prodává hlavně v Číně a v Indii. Značka je přítomná na trhu již od roku 2002 a na svém kontu má již přes dvacet chytrých telefonů, většinou patřících do střední třídy. V Americe se tyto telefony prodávají pod jinou značkou s názvem Blu. Gionee je právě první značka, která přináší do svého telefonu nový procesor Helio P30, který já nástupcem modelu Helio P25.

Bezrámečkový průměr

První vlna kopií bezrámečkových telefonů proběhla během letošního léta. Tehdy spoustu výrobců prohlašovalo, že taktéž vyrobili bezrámečkové telefony. Alespoň to tak vypadalo na propagačních materiálech, ve skutečnosti to však byly telefony, kde několikamilimetrové rámečky byly přítomné. Ze snímků doposud neprodávaného modelu je patrné, že se snaží rozprostřít displej po co největší možné ploše přední části telefonu. Kovové tělo M7 má 6,01″ displej FHD v poměru 18:9 a výkon zajišťuje již zmíněný nový procesor z vyšší střední třídy od MediaTeku Helio P30. Procesor, vyráběný 16nm technologií, je doplněn šesti gigabajty operační paměti.

Vnitřní úložiště má 64GB a na něj můžete ukládat fotografie pořízené duální kamerou 16 a 8 MPx, zatímco selfie kamerka má 8 MPx. Systém je Android 7.1.1. s nástavbou Amigo OS 5.0. Zda se telefon dočká aktualizace na Android 8, není vůbec jasné. Telefon je zatím dostupný jen ve velice málo obchodech a současná cena se pohybuje nad hranicí 400 dolarů, což v přepočtu činí kolem 10 000 Kč.

Zdroje: gizchina.com, poweredbymediatek.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jan Dráždil

9. 11. 2017, 12:02

Oprava P23 nebo P30

Jan Dráždil

9. 11. 2017, 12:00

Tak jaký má vlastně procesor P25 nebo P30 ????☺️

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat