Audioteka.cz – Poslech českých audioknih

Audioteka.cz – Poslech českých audioknih
2017-11-10T14:45:16+02:00
• 10. 11. 2017
2

Knihy jsou lehce stárnoucí médium, však se stále přínosným obsahem, zajímavými příběhy vtahujícími do děje. Dnešní uspěchaná doba má bohužel za následek méně času na jejich čtení. Od toho zde máme audio knihy, ke kterým nám stačí jen poslouchat.

Jednou z aplikací sekundující webu Audioteka.cz je stejnojmenná aplikace pro Android, iOS a Windows 10. Její funkce je jednoduchá – vytvořit z vašeho smartphonu přístupnou knihovnu plnou audioknih.

Audioteka.cz: jak celá služba funguje

Audioknihu musíte pochopitelně před poslechem zakoupit, ceny se pohybují kolem 300 korun za audioknihu v délce kolem 10 hodin předčítání. Zdarma si však můžete stáhnout a poslechnout například 40 minut z knihy trvající 10 hodin, což je značná ochutnávka díla. Auditeka nabízí i časopisy či vzdělávací knihy vedle románů, pohádek, poezie a mnoha dalších. Předčítat si lze nechat Forbes, Respekt ale i divadelní hry divadla Járy Cimrmana, Šimka a Grossmanna či vzdělávací knihy pro osobní rozvoj, ekonomii a byznys a spousta dalšího. Na výběr je tedy široká škála žánrů a každý si jistě přijde na své.

Funkce

Nyní k samotné aplikaci. Aplikace umí to, co webová verze – zobrazovat kategorie, bestsellery nebo novinky. Samozřejmostí a hlavní funkcí je stahování audioknih a následovné poslouchání kdekoliv na cestách. Můžete si nastavit, jaká část audioknihy se vám dopředu do zařízení stáhne. Můžou to být určité kapitoly, celá kniha nebo jen to, co je potřeba ke spuštění poslechu. Nesmím opomenout i hodnocení audioknih ostatními uživateli, dle kterých si v kategoriích lze knihy samozřejmě při hledání seřadit.

Ovládání je vskutku jednoduché a vcelku přehledné. Karty jednotlivých knih mají veškeré informace, popis audioknihy, délku audioknihy, hodnocení uživateli. Přehrávač má všechny potřebné funkce. Lze nastavit například uspání a ztlumení audioknihy po určitém čase či na konci kapitoly. Zatřesením lze pokračovat v poslechu. Notifikace přehrávače je skromná s tmavým vzhledem a neruší.

Aplikace je zdarma a můžete si poslechnout poměrnou ukázku a vyzkoušet si tak funkce aplikace taktéž zdarma, popřípadě následovně audioknihu zakoupit. Například z knihy Steve Jobs od Waltera Issaacsona v délce 26,5 hodin si lze prvních půl hodiny poslechnout zdarma.  Všechny tři varianty aplikace pro iOS, Android a Windows 10 mají obdobné funkce, jen s drobnými vzhledovými rozdíly reflektující daný OS.

logo-app Audioteka Audioteka S.A. Zdarma ANDROID logo-app Audioteka - audioknihy Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Ještě je apka od audiolibrix, obě jsou dobrý na stahování a kontrolu nových knih, ale poslouchám stejně vše přes poweramp, ten je daleko lepší jak na Bluetooth ovládání tak na správu adresáře a zvuk…

Marek Jordan

10. 11. 2017, 20:59

Super, děkujeme za tip :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat