Microsoft získává další úlovek, tentokrát aplikaci Swng

Microsoft získává další úlovek, tentokrát aplikaci Swng
2017-11-10T11:25:33+02:00
• 10. 11. 2017

Společnost Microsoft najala firmu Swng Technologies a tím získala jejich kinografickou aplikaci pro vytváření krátkých videí podobných GIFům. Krátce poté, co společnost Swng Technologies ohlásila spolupráci s Microsoftem, ani Amritansh Raghav na sebe nenechal dlouho čekat a oznámil tuto novinku na svém Twitteru.

Jak již bylo řečeno, pomocí aplikace Swng (původně Polaroid Swing) můžete zachytit krátká videa podobné GIFům. Tato videa se pak začnou přehrávat, jakmile po nich přejedete kurzorem myši či prstem. Záleží na zařízení, na kterém byste tak činili.

Dle prohlášení společnosti Microsoft se má Swng připojit k divizi Skype. I přes to, že je Skype známý spíše pro své videokonference a hovory, snaží se rozvíjet jako vylepšená chatovací aplikace. Právě díky přidání aplikace Cortana a přeměně inspirované Snapchatem. Přes to však ještě není nic jisté, co přesně bude Swng Technologies pro Microsoft dělat.

Swng aneb aplikace vyvíjená velikány

Společnost Swng Technologies byla založena minulý rok a měla pouhých deset členů. Když spoluzakladatelé Tommy Stadler a Frederick Bladford přišli s návrhem za spoluzakladatelem Twitteru Bizem Stonem, byl jejich návrhem tak nadšený, že se rozhodl do společnosti investovat. Nyní je na postu předsedy společnosti.

„Polaroid Swing má potenciál změnit naše myšlení ohledně obrázků, stejně jako zavedení 140 znaků Twitteru změnilo naše smýšlení ohledně písmen, které volíme…“ prohlásil Stone.

Stone však nebyl jediným velikánem přispívajícím v rozletu Swng. Cole Rise, fotograf, který vyvíjel filtry pro aplikaci Instagram v její rané době, se také podílel na vývoji designu aplikace. Také byl na chvíli držitelem pozice CCO společnosti.

I přes počáteční úspěchy se společnost na vrcholu neudržela. A společnost Microsoft, speciálně pak Skype, dává Swng šanci okusit úspěch v mnohem větším měřítku.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student informačních technologií.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat