Android Wear v2.6 přináší praktické novinky: Poslední aplikace, dynamický text a další

Android Wear v2.6 přináší praktické novinky: Poslední aplikace, dynamický text a další
2017-11-23T07:45:38+02:00
• 23. 11. 2017

Google se se svým systémem pro chytré hodinky Android Wear v poslední době zaměřil na rychlé aktualizace částí systému. Tyto aktualizace, stejně jako u klasického Androidu, nedávno začaly i u Android Wear probíhat skrze Google Play. V nynějším updatu na verzi 2.6 se objevilo několik uživatelsky praktických novinek a vylepšení.

Karta notifikace stahování

Novinkou této aktualizace je karta pro detaily o stahování. Tato funkce je již od nepamětna součástí klasického Androidu. V kartě stahování se zobrazuje název souboru, délka stahování a na vrchu obrazovky je karta doplněna o malý ciferník graficky znázorňující zbývající a již staženou část.

Stav připojení v rychlých nastaveních

Další praktickou novinkou v designu systému Android Wear je zobrazení aktuálních připojení v kartě rychlá nastavení. Dle aktuálně používaného připojení se můžou zobrazovat ikonky Wi-Fi, Bluetooth a celulární sítě. Tyto ikonky se zobrazují hned vedle ikonky baterie. Ikonky znázorňující typ připojení jsou doplněny o šipky nahoru a dolů, tedy stahování či odesílání dat. Bohužel pokud máte více aktivních připojení, nelze přesněji určit které z těchto připojení zrovna odesílá či přijímá data, jelikož šipky odesílání či příjímání dat se zobrazují obecně pro veškerá připojení.

Dynamická velikost textu v notifikacích

Jednou z hlavních nevýhod chytrých hodinek je velikost displeje. To je nejvíce omezující při jejich používání a tedy praktičnosti. Google v této aktualizaci vylepšil systém zobrazování notifikací obsahující text. Pokud takováto notifikace bude obsahovat krátký text, písmo bude větší a tedy lépe čitelné. Naopak, dostanete-li notifikaci s delším textem, například zprávu, text se patřičně zmenší aby se na obrazovku vměstnalo prakticky co nejvíce textu. Toto je tedy chytrý krok kupředu v používání malého zařízení jako jsou chytré hodinky.

Nedávna aplikace ve výběru aplikací

Další zásadní a velice praktickou novinkou je zobrazování naposledy spuštěné aplikace. To lze provést přidáním zkratky do vaší sbírky výběru aplikací. Poté co spustíte jakoukoliv aplikaci, tak ve výběru vašich aplikací se zobrazí ikonka vámi naposledy spuštěné aplikace. Tuto funkci lze přidat skrze úpravy ciferníku, v kategorii Hlavní vyberete položku Nedávná aplikace a vyberete si místo ve vaší sbírce aplikací.

Lepší rozpoznání dlouhého stisknutí a bočního přejetí prstem

Google se podřídil zpětné vazbě uživatelské komunity a zaměřil se na vylepšení dotykového ovládání. Dle uživatelů je přejetí prstem, tedy přepínání karet, provedeno zbytečně lehce a tak, že přejetí bylo často nechtěně vyvoláno. Ve výčtu posledních změn Google uvádí, že by mělo být těžší vyvolat náhodné přejetí nebo dlouhé stisknutí obrazovky. Tato funkce se stěží hodnotí, ale podle webu AndroidPolice je změna znatelná a dotykové úkony jsou více vypočitatelné. To je další důležitý krok k vylepšenému používání chytrých hodinek a jejich malých displejů.

Výpis novinek z Google Play:

  • Velikost textu oznámení se přizpůsobuje délce zprávy, u většiny oznámení je tak k dispozici řádek textu navíc.
  • Přejetím dolů v Rychlém nastavení snadno zobrazíte svá připojení (Wi-Fi, Bluetooth nebo data).
  • Nová oznámení o průběhu vás budou informovat o probíhajícím stahování.
  • Pomocí komplikace Nedávná aplikace můžete rychle spustit naposledy použitou aplikaci.
  • Lepší předcházení neúmyslným přejetím prstem a dlouhým stisknutím.

Pokud nechcete čekat na oficiální aktualizaci, můžete si na vlastní riziko stáhnout APK soubor a nainstalovat na vaše chytré hodinky.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat