Samsung je nejhodnotnější značkou na domácí půdě

Samsung je nejhodnotnější značkou na domácí půdě
2017-10-26T14:26:39+02:00
• 27. 10. 2017

Nová statistika vydaná firmou Brand Finance se zaměřila na 50 nejhodnotnějších značek v Jižní Koreji, odkud pochází nemálo úspěšných společností. Při sestavování žebříčků nehrála hlavní roli pouze finanční stránka, ale analytici také brali v potaz například marketingové investice, preference mezi zákazníky nebo výši marží. Největšího úspěchu se pyšní zástupci z oboru spotřební elektroniky nebo automobilového průmyslu.

První místo bezpochyby zabírá Samsung s vyčíslenou hodnotou 51,4 miliardy dolarů, což je neuvěřitelný pětinásobek hodnoty druhé společnosti Hyundai Motors s 8,8 miliardami dolarů. Její hodnota za poslední rok vstoupla o 4 %. Třetí bronzovou pozici zabral mobilní operátor SK Telecom (5,2 miliard dolarů). Ze známých firem patří páté místo LG Electronics (5 miliard dolarů) nebo šestou příčku zaujala automobilka Kia Motors (4,9 miliard dolarů).

Dále společnost LG Display skončila třeba až na 24. místě. Naopak Samsung Fire & Marine v letošním roce je druhou nejrychleji rostoucí značkou v Jižní Koreji, která si dokázala udržet vysoké tempo z roku 2016. To jednoznačně dokazuje nárůst 42 % na aktuální hodnotu 2,7 miliardy dolarů. V příštích pěti letech očekávají další upevňování pozici napříč všemi divizemi pod kontrolou Samsungu.

Zdroj: brandfinance.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat