Huawei letos láme prodejní čísla

Huawei letos láme prodejní čísla
2017-10-27T09:00:29+02:00
• 27. 10. 2017

První tři čtvrtletí tohoto roku odhalují velký úspěch ve prospěch společnosti Huawei, která dokázala dodat na mobilní trh výrazně více telefonů než v předchozím roce. Čínský výrobce dokonce zvládl překonat čísla kalifornského Applu, avšak jihokorejský Samsung si stále udržuje dominantní postavení. S větším počtem dodaných zařízení se Huawei zároveň dočkal lepších finančních výsledků.

V současné době bylo dodáno přes 100 milionů telefonů a oproti stejnému období v loňském roce jde o impozantní 19% nárůst. Ten vede k navýšení provozních výnosů o více než 30 %. Přitom za celý rok 2016 dodaly 140 milionů zařízení, takže ještě můžeme živit šanci na překonání tohoto čísla. Největší podíl mají základní modely Nova, telefony z vyšší třídy a produkty od druhé vlastní značky Honor.

Vedení nechce vypadnout ze zajetých kolejí, proto 10 000 zaměstnanců zaměřených na vývoj a výzkum má v následujícím období přinést zajímavé modely určené pro střední a vyšší třídu. Velký podíl také patří obchodním partnerům, kterých nyní je údajně 42 300 po celém světě. Zdá se, že Huawei má v mobilních technologiích slušně našlápnuto a v příštích letech by mohl mít strach o svoji pozici první Samsung.

Zdroj: chinadaily.com.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat