iOS 11 je nyní nainstalováno na 47 % zařízení

iOS 11 je nyní nainstalováno na 47 % zařízení
2017-10-13T16:42:03+02:00
• 13. 10. 2017

Nový operační systém s označením iOS 11 byl zpřístupněn zhruba před třemi týdny a už nyní dokázal překonat svého předchůdce, tedy alespoň co se rychlosti adopce týká. Podle analytické společnosti Mixpanel má iOS 11 nyní nainstalováno 47 % zařízení, ve stejném období mělo iOS 10 46 %.

Dosažení takového úspěchu je nepochybně úžasné ve srovnání s tím, jak si vede konkurenční Android. Na druhou stranu je mít na paměti, že Android má o něco složitější situaci, vše totiž záleží na výrobcích třetích stran, jak rychle připraví nový systém – Samsung, Huwaei, Xiaomi a tak dále. Ještě zajímavější je ale informace, že míra přijetí iOS 11 byla mnohem pomalejší než v loňském roce.

iOS 11 bude trhat rekordy

Verze iOS 10 dokázala svého předchůdce překonat již během dvou týdnů, zatímco aktuální systém byl ve stejném období nainstalován pouze na 38,5 % zařízení. Nicméně, iOS 9 je z nějakého důvodu stále nainstalováno na 6,7 % telefonů či tabletů.

iOS 11 však bude podle analytiků růst ještě dále a bude trhat rekordy Applu. Dopomoct tomu mají nejen nové emoji, ale také znovu zavedené gesto pro 3D Touch, které uživatelům umožní přistupovat k seznamu spuštěných aplikací jednou rukou.

iOS 11 přineslo celou řadu novinek, přičemž mnoho z nich je mířeno na tablety iPad. Dočkali jsme se konečně správce souborů, podpory drag & drop funkce a mírné úpravy designu včetně několika nových ikonek v systému. Control center má zcela nový design, stejně jako obchod AppStore.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat