Facebook aplikace nově umožňuje pořizovat 360° fotky, jsou však pouze panoramatické

Facebook aplikace nově umožňuje pořizovat 360° fotky, jsou však pouze panoramatické
2017-10-26T11:35:48+02:00
• 26. 10. 2017

Facebook aplikace se dočkala nové aktualizace. Od začátku tohoto týdne máte možnost pořizovat fotografie v tzv. režimu 360°. Nenechejte se však nachytat, nejde o pravé 360° fotografie, Facebook pouze umožňuje z vlastní aplikace pořizovat panoramatické snímky.

Technologie 360°zatím neumožňuje

Facebook sice novou funkci nazval „360° fotka“, avšak samotná technologie neumožní vám takový obrázek pořídit. Pokud chcete míst 360° snímek, musíte mít speciální kameru (jako například Nokia Ozo) nebo speciální rozšíření (jako je tomu u Essential phone), samotná kamera telefonu tak širokoúhlý záběr nemůže z principu zvládnout. Aplikace vám pouze umožní obtočit se kolem své osy a vytvořit tak panoramatickou fotku. Třeba se brzy dočkáme i toho, že umožní obtočit se kolem sebe s telefonem v ruce zcela dokola a vytvořit tak opravdový 360° snímek. Zpracování takového snímku by bylo pro telefon náročné a pro slabší telefony prakticky nepoužitelné, jelikož by zpracování zabralo poměrně dost času a výsledná fotografie by nebyla příliš kvalitní. Přesvědčil jsem se o tom na mém služebním Xiaomi Redmi 3S, kde při nižším světle bylo stěží na „360° fotografii“ rozpoznatelné, co na ní je.

Novinku naleznete v aplikaci Facebook přímo v hlavním News feedu. Zde stačí kliknout na přidat příspěvek a zvolíte úplně spodní možnost, následně se vám otevře kamerka samotné aplikace Facebooku, kde máte instruktáž, jak správně panoramatickou fotografii pořídit. Kromě panoramatického snímku je možné pořídit i širokoúhlý snímek, něco ve stylu rybího oka. Zde však kamerka ještě hůře skládá obrázky do sebe a výsledek není nikterak uspokojivý, naopak je spíše otřesný. Následně ji můžete nahrát na zeď, prý je možnost označit i přátele, avšak to se mi nepodařilo. Taktéž má být možné si nastavit fotografii jako úvodní obrázek.

 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat