Apple porušil patent VirnetX a draze za to zaplatil

Apple porušil patent VirnetX a draze za to zaplatil
2017-10-18T06:59:25+02:00
• 18. 10. 2017
2

Pravděpodobně jsme se konečně dočkali velkého finále patentového případu, a to mezi společností Apple a VirnetX. Firma v pondělí oznámila, že od Applu získala hotovost v přepočtu 439,7 milionů amerických dolarů, což mimo jiné nařídil soud v USA. Podle všeho se Apple dopustil porušení velkého patentu společnosti VirnetX. Nyní konečně víme, o jaký patent přesně šlo. 

„Společnost VirnetX Holding Corporation, internetová bezpečnostní softwarová a technologická firma, dnes oznámila, že 29. září 2017 proběhl okresní soud ve Spojených státech amerických, přesněji ve východním Texasu.“

Firma ve svém oznámení samozřejmě také zdůraznila, že ji soud vyhověl ve všech podaných žádostech:

„Soud udělil všechny návrhy společnosti VirnetX; návrh na úmyslné porušení a zvýšil sazbu licenčních poplatků během doby úmyslnosti, a to o 50 procent z 1,20 na 1,80 dolarů, čímž byla společnosti VirnetX přidělena zvýšená náhrada škody ve výši 41 271 364,80 amerických dolarů, čímž společnost VirnetX získala v celkové výši 343 699 314,80 amerických dolarů.“

Apple a VirnetX nebyly u soudu poprvé

Případ společnosti VirnetX začal brát na obrátkách již v loňském roce, když se firma snažila získat 532 milionů amerických dolarů. Podle všeho Apple použil bezpečnostní komunikační protokoly společnosti VirnetX právě ve svých službách iMessage, FaceTime a VPN. Obě společnosti se však u soudu setkaly již v roce 2012, kdy měl Apple zaplatit 368 milionů dolarů, soud v té době ale vyhověl Applu.

Je velkou otázkou, zda bude mít tento případ pro Apple nějaký dramatický dopad. Podle analytiků žádný výrazný pád nenastane.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jiří Šťastný

18. 10. 2017, 17:24

O jaký patent teda šlo?

Zdeněk Koutský

VIP 18. 10. 2017, 20:24

Apple použil bezpečnostní komunikační protokoly společnosti VirnetX

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat