Apple čelí žalobě kvůli slovu Animoji

Apple čelí žalobě kvůli slovu Animoji
2017-10-23T14:40:30+02:00
• 23. 10. 2017
1

Zhruba před měsícem nás společnost Apple seznámila se svou „nejmodernější technologií rozpoznávání obličeje na telefonu“ – s iPhonem X a fotoaparátem Face ID. Všichni moc dobře víme, jaké komické kousky lze s novými technologiemi provádět.

Nejen, že je Face ID bezpečnější než Touch ID, ale také disponuje podporou Animoji. Jedná se o klasické smajlíky, ovšem s tím rozdílem, že Animoji napodobují pohyby obličejových částí. Apple se touto funkcí na svém Keynote hrdě chvástal. Japonská společnost nyní ale vrací úder, respektive dokazuje, že Apple nebyl s touto funkcí na trhu první.

Před několika dny se ukázalo, že Animoji již nějaký ten čas v App Storu je. Jde pouze o malý textový nástroj, který používá klasické pohybové smajlíky, ovšem s tím rozdílem, že je o trochu více „cool“. Nyní majitelé a vývojáři aplikace – Enrique Bonansea a japonská společnost pod názvem emonster k.k. – podali oficiální stížnost na Apple, a to u amerického okresního soudu v severní oblasti Kalifornie.

Žalobci tvrdí, že Apple věděl o existenci aplikace Animoji. Podle nich se firma pod názvem The Emoji Law Group LLC pokoušela o koupi ochranné známky Animoji, a to v létě před oficiálním představení iPhonu X.

Abych vše uvedl na pravou míru. Japonská společnost podala žalobu na Apple kvůli použití názvu „Animoji“, na který mají japonští majitelé již nějaký ten pátek ochrannou známku. Firma navíc tvrdí, že Apple nic nepřehlédl a  protiprávního jednání si byl vědom.

Animoji vs Animoji

Japonská firma si ochrannou známku zaregistrovala už v roce 2015, a to přímo ve Spojených státech amerických. V roce 2016, tedy přesně rok od registrace, přidala do App Storu aplikaci pod názvem „Animoji“. Apple musel tuto aplikaci samozřejmě schválit. Je tedy jasné, že Apple moc dobře věděl, že s tímto názvem na trh nepřichází první.

„Den před představení iPhonu X společnost Apple podala žádost o převedení vlastnictví na sebe, a to drze přímo u úřadu pro patenty a ochranné známky.“

Majitelé japonské společnosti uvádí, že si pro ně Apple v minulosti již několikrát připravil tučnou nabídku týkající se odkupu ochranné známky. Firma samozřejmě nabídku nepřijala, neboť má se svou aplikací své plány, tak jako každá jiná firma.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Aspon vidiet ze co apple neukradne, nema!Preco je to tak???? Neviem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat