Xiaomi zřejmě nabídne bezdrátové nabíjení

Xiaomi zřejmě nabídne bezdrátové nabíjení
2017-09-22T07:50:41+02:00
• 22. 9. 2017
3

Letos jsme se dočkali očekávaného bezdrátového nabíjení u iPhonů. Dá se očekávat, že tento impuls ze strany Applu zapříčiní větší prosazení této technologie. Můžeme se dočkat většího portfólia příslušenství a je také možné, že se na trhu objeví i více konkurenčních mobilů podporující bezdrátové nabíjení.

Apple zvolil standard Qi, který se v mobilech objevuje již několik let. Nyní se dozvídáme, že společnost Xiaomi se připojuje k Wireless Power Consortium, které stojí právě za standardem Qi. Dá se tedy očekávat, že některý z budoucích mobilů této značky nabídne bezdrátové nabíjení.

Bohužel to obnáší i určité ústupky. Qi nedovoluje použití kovu na zadní straně. Problém je v samotném základu této technologie, která pracuje na bázi elektromagnetické indukce. Proto není možné použít kov pro krytí cívky Qi nabíjení. Xiaomi tak bude muset nabídnout sklo nebo plast na záda mobilu, který by měl disponovat Qi standardem. Případně zvolí nějaký kompozitní materiál.

Je zde ještě alternativa, které nevadí použití kovu. Konkrétně jde o Near Field Magnetic Resonance od společnosti Qualcomm, která tuto technologii nabízí pod názvem WiPower. Ačkoliv k představení došlo už v roce 2015, do teď jsme se nedočkali rozšíření.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Pokorny

22. 9. 2017, 9:27

Xiaomi už několikrát použilo na záda telefonu keramiku, proto by mě zajímalo jestli by to fungovalo při použití keramických zad telefonu.. pro mě by to byla jediná možnost plast nevypadá zrovna nejlépe a skol nese moc rizik snadné rozbití/nekonečné otisky a veškerá mastnota a špína jde mnohem více vidět.

Karel Čapka

VIP 22. 9. 2017, 13:15

Jen technicky: co se více poškrábe? Skleněná nebo keramická záda? já netuším… osobně bych si tipnul možná i tu keramiku

Martin Pokorny

22. 9. 2017, 14:25

Není to tak dlouho co jsem četl recenzi na telefon s keramickými zády (už nevím co to bylo přesně za telefon) a tam byla zmíněna vyšší odolnost proti poškrábání než mají záda skleněná, ale zda tomu tak je i doopravdy to nevím. Každopádně tam psali o vyšší odolností než sklo celkově.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat