Xiaomi představilo další notebook – Mi Notebook Pro

Xiaomi představilo další notebook – Mi Notebook Pro
2017-09-13T18:30:33+02:00
• 13. 9. 2017

Xiaomi v pondělí představilo svoji druhou řadu notebooků. K mání jsou tři varianty a všechny mají přídomek Pro. Každý notebook z nové řady disponuje procesorem Intel i7 nebo i5 osmé generace. Jde tedy o jedny z prvních počítačů, které mají nejnovější procesory.

Nejnovější procesory a nízká váha

Xiaomi není pouze výrobcem mobilních telefonů, ale všech dalších zajímavých elektronických výrobků. Poměrně nedávno vstoupili na trh s notebooky a nyní přichází další generace s přídomkem Pro. Ty nyní disponují nejnovějšími procesory Intel i7 a i5 osmé generace, které mají být o 40 % výkonnější než sedmá generace, ty jsou taktovány na 1,8 GHz s možností při nutnějším vyšším výkonu až 4 GHz. Váha 15,6″ notebooku nepřesahuje dva kilogramy. O grafický výkon se stará dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce MX150. Operační paměť je 8 či 16 GB, záleží na pořízené variantě. Barevné provedení je jednotné šedé a design je minimalistický, povrch notebooku je kovový, hořčíkový. Obrazovka je chráněna tvrzeným sklem Gorilla Glass 3.

Na SSD disku je 256 GB místa. Pro konektivitu slouží celkem sedm portů, mezi nimi se nachází i port na USB-C kabel. 15,6″ displej má rozlišení FHD a baterie má kapacitu 8000 mAh, takže pár hodin na práci by vám notebook vydržet mohl. Doba nabíjení je do dvou hodin. Prodej bude zahájen pravděpodobně ještě v říjnu. Cena se za model s i5 a 8 GB RAM by měla být kolem 20 000 Kč, cena ta model s i7 a 8 GB RAM by měla být přes 21 000 Kč (což není tak veliký rozdíl oproti verzi s i5) a poslední model s 16 GB RAM a procesorem i7 bude začínat na 23 000 Kč. Jelikož se jedná o doporučenou maloobchodní cenu, můžeme s největší pravděpodobností předpokládat ceny kolem 30 tisíc Kč.

Zdroj: en.miui.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat