Xiaomi má druhého distributora pro český trh

Xiaomi má druhého distributora pro český trh
2017-09-18T19:01:02+02:00
• 18. 9. 2017
2

V pátek jste si jen na našem webu mohli přečíst informaci, že Xiaomi si zvolilo jako hlavního partnera pro Českou republiku společnost Seymoore Trade, s.r.o. Ta zároveň uzavřela strategické partnerství s firmou eD´ system Czech, jež bude zajišťovat distribuci do českých obchodů.

Dnes byla uveřejněna tisková zpráva prostřednictvím webu Smartmania, že další partnerem pro Českou republiku se stává firma Beryko. Ta uzavřela partnerství s distributorem SWS, který bude mít stejnou úlohu jako zmiňovaná firma eD´ system Czech. Díky tomu budou na české trhu působit dvě společnosti zajišťující oficiální distribuci Xiaomi produktů.

K situaci se nám již vyjádřila firma eD´ system Czech, která potvrzuje působení dvou firem na našem malém trhu.

„Na českém trhu působí dvě společnosti, které jsou autorizované firmou XIAOMI prostřednictvím autorizačního oprávnění distribuovat produkty této firmy. Společnost Seymoore Trade je jedním z těchto dvou subjektů. Naše společnost eD system Czech, která je jedním z největších distributorů na českém trhu, uzavřela strategické partnerství se Seymoore Trade, aby prostřednictvím svých vazeb na velké e-tail a retail partnery a na velké množství menších resellerů zpřístupnila ve větší míře produkty XIAOMI v ČR“

Dva distributoři na jednom malém trhu?

Nejedná se o nic neobvyklého, co se týče strategie Xiaomi. Velmi zřídka totiž uzavírá exkluzivní partnerství pro jeden trh bez jakékoliv lokální soutěže. Ve výsledku to znamená, že se v dohledné době odehraje velmi těžký konkurenční souboj firem Seymoore Trade a Beryko, respektive eD´ system Czech a SWS.

Je velmi pravděpodobné, že již touto dobou za rok bude rozhodnuto, kdo se stane jedničkou na českém trhu a převezme kompletní distribuci.

Ve své podstatě z tohoto souboje mohou těžit právě zákazníci, o které se budou prát dvě společnosti. Otázkou je, jak bude takový konkurenční boj veden. Jestli se bude jednat o cenovou válku, o nabízené služby, nebo se bude cílit na marketing.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

sws jiz nejakou dobu dodava do cz obchodu

Přemysl Vaculík

VIP 18. 9. 2017, 21:55

To je sice pravda, ale SWS má právo na Slovensko. O český trh se musí utkat s ED System.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat