Stránkám stahující obsah z YouTube by mohlo brzy odzvonit

Stránkám stahující obsah z YouTube by mohlo brzy odzvonit
2017-09-08T07:00:15+02:00
• 8. 9. 2017
1

Aplikací, které umožňují stahovat video obsah z YouTube je celá řada. Již dlouhá léta jsou využívané uživateli ke stahování především hudebních klipů a ukládání zvukové stopy do hudebních formátů (nejčastěji mp3). V poslední době se ale na tento typ webových aplikací zaměřily nahrávací společnosti. Těm se nelíbí, že přichází o potenciální zisky. A podle posledních zpráv se zdá, že aplikace podobného typu budou mít v blízké době problémy.

V loňském roce se do sporu s RIAA dostala i populární webová stránka YouTube-mp3.org. RIAA zastupuje hudební skladatele a je zřejmé, že zmiňovaný úbytek příjmů ze skladeb se jí ani v nejmenším nelíbí. Proto proti autorům této stránky vznesla společnost žalobu. A soud jí dal za pravdu.

Majitel stránky dle nepravomocného rozhodnutí amerického soudu měl zaplatit 150 000 dolarů z porušení autorských práv. I přesto, že se nejedná o konečné rozhodnutí, autor stránky s výší trestu souhlasil. Mimo jiné se žádný z autorů této webové stránky nesmí podílet na podobném projektu.

Bližší informace o vyrovnání zatím nejsou k dispozici. Prezidentu RIAA, Carymu Shermanovi, se nelíbí, že se stránky podobného zaměření dosahují vysoké popularity. Například YouTube-mp3.org dle RIAA zaznamenala desítky tisíc ilegálních stažení za měsíc. A podobně tomu je i s dalšími stránkami podobného typu.

Proto se nemůžeme divit, že podobné spory se budou objevovat stále častěji. Každé takové rozhodnutí soudu vytváří prostředí, které zabrání další tvorbě podobně orientovaných webových stránek.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Louis Hagen

6. 5. 2018, 10:02

Prosím příště by to chtělo lepší informace :)

celé to skončilo dohodou – domena je převedená na sony music a web je vypnutý. A majitel webu se dohodl na ukončení, ale nezaplatil ani cent. Nechce se mi googlit, ale vím že servery byli v Německu a majitel byl vysokoškolský student…

Ostatní stahovače například clipconverter.cc – to mu bylo pohroženo v Anglii a tak celou službu pro Anglii vypnuli.

Já osobně preferuji https://dowyoutube.com je to nové funkční a bez reklam.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat