Google možná koupí mobilní divizi HTC

Google možná koupí mobilní divizi HTC
2017-09-07T17:24:19+02:00
• 7. 9. 2017

Autor: Přemysl Vaculík; Zdroj: Dotekomanie.cz

HTC se již dlouhou dobu potýká s finančními problémy, zejména v oblasti smartphonů. Na druhou stranu se této firmě daří s produkty pro virtuální realitu. Nedávno se objevila spekulace, že by HTC mohlo prodat právě tuto divizi, aby si finančně polepšilo a podpořilo výrobu mobilů. Nyní se objevuje zpráva zahraničních médií, že je ve hře ještě jiná varianta.

HTC logo quietly brilliant

Dle čínského Commercial Times HTC vstupuje do poslední fáze vyjednávání s Googlem o prodeji mobilní divize. Mohlo by dojít ke dvěma scénářům. Ten první se zmiňuje o vstupu Googlu jako strategického partnera, čímž by si HTC výrazně polepšilo. Druhá varianta zmiňuje kompletní prodej mobilní divize do rukou Googlu.

Pro vyhledávací gigant by to nebyl první nákup takové společnosti. Již dříve vlastnil Motorolu, ale tehdy došlo k rozporcování firmy a následně Motorola skončila více méně v rukách Lenova. Nyní by mohl koupit mobilní divizi HTC, díky čemuž by si Google mohl sám vyrábět smartphony. V této oblasti již nastartoval jinou strategii a snaží se konkurovat přímo Applu se svými Pixely. Vlastní továrny by mu pomohly.

Zatím se jedná o nepotvrzené informace. Je těžké odhadovat, jak dopadne vyjednávání a jak se dohodnou obě společnosti. Klidně je možné, že se Google stane partnerem HTC, čímž získá lepší přístup k technologiím a výrobním linkám pro výrobu Pixelů. Mohlo by dojít i ke snížení nákladů. Nyní si musíme počkat na další informace.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat