Huawei Mate 10 Pro uniká na renderu aktualizováno

Huawei Mate 10 Pro uniká na renderu [aktualizováno]
2017-10-01T14:20:54+02:00
• 1. 10. 2017
10

Aktualizováno 1. 10.

První říjnový den nám zajímavě zpestřil Evan Blass, který na svém proslulém Twitter účtu vypustil do světa první render chystaného Huawei Mate 10 Pro. Půjde zřejmě o nejvybavenější z nové série a nebude přitom zaostávat ani za konkurencí od jiných výrobců. O specifikacích toho stále nevíme mnoho, přesto lze jen z uniklého snímku leccos vyčíst. Zaujme především bezrámečkový displej s poměrem stran 18:9. Zajímavostí je, že na rozdíl od ostatních zástupců nové série Mate zde máme na spodním okraji logo výrobce.

Design zadní strany je poměrně jednoduchý a zpestřuje jej barevně odlišený proužek kolem fotoaparátu. Máme zde samozřejmě duální fotoaparát, přičemž jde o dvojici čoček Leica SUMMLUX-H se světelností f/1.6. S tímto se dosud mohlo chlubit pouze LG u svého modelu V30. O něco níže se pak nachází tradičně čtečka otisků prstů. Více podrobností momentálně není k dispozici, nicméně věříme, že další úniky na sebe nenechají dlouho čekat.

Aktualizováno 28. 9.

V polovině října dojde na představení nových top modelů od společnosti Huawei. Kromě několika základních verzí Huawei Mate 10 se máme také dočkat speciální edice Porsche Design. Měla by nabídnout vyšší specifikace, čemuž bude odpovídat i cena. Například Mate 9 Porsche Design startoval na ceně 37 655 Kč.

HEUREKAHuawei Mate 9 256GB Porsche Design na Heureka.czHuawei Mate 9 256GB...Cena od 35 445 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Kromě vzhledu se dozvídáme jen přibližně specifikace. Přední strana bude osazena 5,9palcovým QHD displejem, o výkon se samozřejmě postará Kirin 970 a operační paměť bude 6 nebo 8 GB. Pro data bude k dispozici 128 nebo 256 GB a kapacita baterie bude 4500 mAh. Na zadní straně se mají nacházet foťáky s 19 a 23 MPx. Přední bude osazena 13MPx kamerkou.

S největší pravděpodobní se bude Mate 10 Porsche Design podobat verzi Mate 10 Pro. Už nyní se odhaduje, že ne všechny varianty Mate 10 zamíří na všechny trhy.

Aktualizováno 25. 9.

Máme zde další várku informací o Huawe Mate 10. Tentokrát se podařilo zachytit připravované propagační materiály, díky kterým se dozvídáme další informace a také se nám naskýtá pohled na záda zařízení.

Co se týče hardwarové stránky, o výkon se bude starat Kirin 970 a všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 4000 mAh. Na zádech budou umístěny foťáky se světelností f/1.6, díky čemuž se bude novinka moci rovnat LG V30. Taktéž si lze všimnout certifikace IP67, díky čemuž bude Mate 10 odolný vůči vodě a prachu.

K představení dojde už za pár týdnů a můžeme jen odhadovat, jaké rozdíly budou mezi verzí Mate 10 a Mate 10 Pro.

Aktualizováno 19. 9.

Zanedlouho se dočkáme uvedení nového top modelu společnosti Huawei, kterým bude Mate 10. Již se objevilo několik spekulací a nyní například již víme, že bude obsahovat nový procesor Kirin 970. Ač se objevily údajné fotografie, tak až nyní máme k dispozici věrohodnější podobu. Tu zveřejnil Evan Blass na svém Twitteru účtu.

Huawei se snažil minimalizovat rámečky a využít více přední strany pro samotný displej. Samozřejmě je otázkou, co bude hlavním lákadlem u této novinky. Vše bychom se měli dozvědět již příští měsíc.

Původní článek 5. 7.

Huawei ve svých telefonech používá vlastní procesory. Má vlastní firmu s názvem HiSilicon, která též sídlí v Číně a tento výrobce produkuje procesory pro telefony Huawei a též i Honor. Čipy mají název Kirin a nejnovějším v této řadě je výkonný Kirin 960 vyrobený pomocí 16nm technologie. Nyní se však již začíná spekulovat o jeho nástupci. Kirin 970 by se mohl objevit již u Huawei Mate 10.

kirin 970

Vysoký výkon v novém těle

V letošním roce Huawei představil svůj top model Huawil P10, který disponuje čipsetem Kirin 960. V druhé půlce roku se chystá představení čipsetu Kirin 970, jenž bude vyroben 10nm technologií. Díky menší velikosti tranzistorů se zvýší výkonnost procesorů usazených na čipsetu. Prvním telefonem s tímto procesorem by měl Huawei Mate 10.

Čipset se bude skládat z osmi procesorů, čtyři z nich budou ARM Cortex A73 jádra a zbylá čtyři budou ARM Cortex A 53. Zmíněné specifikace by měly mít skvělé pro nejnáročnější uživatele. Frekvence procesoru by měla mít až 2,8 GHz. Procesory s technologií big.LITTLE by měly zaručit až o 30 % větší výkon než u jader ARM Cortex A72.

Samotný Huawei Mate 10 by měl stejně jako předchůdce disponovat duálním fotoaparátem na zadní straně. Kromě toho by se měl představit podle uniklých informací s 6″ displejem a s největší pravděpodobností přijde rovnou s Androidem O/8. Zmíněný displej by měl mít bezrámečkové okraje čili půjde po vzoru současného trendu, kdy se výrobci zcela snaží odstranit rámečky okolo displeje.

Zdroje: theandroidsoul.com, phonearena.com, twitter.com, phonearena.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

U nás jen Mate 10 lite a Pro.

Měl jsem mate 7, momentálně mám mate 8 ,čekám na mate 10 ,a doufám že čtečka bude tam kde do posud , na zádech

Martin Jeřábek

VIP 19. 9. 2017, 18:47

http://www.gsmarena.com/huawei_mate_10_mate_10_pro_pricing_leak-news-27353.php a Mate 10 bude mit ctecku v predni casti a Pro verze vzadu

Jak tak koukám na to přední sklo u Mate 10 bez PRO tak čtečku svým způsobem nacpali do stejně velkého rámečku jako má Note 8 a dokázali to tímhle se Samsungu pěkně vysmějí.

Tak Mate 10 by mohl nahradit můj Note 3 ale oni mají taky ve zvyku dávat čtečku otisků dozadu tak že nevím no uvidím jak bude vypadat.

Jiří Daniel Trávníček

6. 7. 2017, 0:44

Tak např. P10 ji má vepředu, uvidíme, jakým směrem pujde Huawei tentokrát. Kdyby byla na zádech je velmi snadné si zvyknout

Erik Bezeréti

19. 9. 2017, 11:24

Pokud je fotka věrohodná a pokud vidím dobře, tak to vypadá na tlačítko se čtečkou otisků prstů na čelní straně dole.

Jo máš pravdu taky tam dole vidím nějaký obrys jinak uvidíme ještě jak to bude každopádně by se tím Samsungu pěkně vysmáli :D

Petr Hošek

5. 7. 2017, 9:43

No to bude výhra, už jen ten název… Ddd

Jiří Daniel Trávníček

5. 7. 2017, 9:58

Kiriny jsou naopak velmi dobré a výkonné procesory.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat