Elephone A8 jako levný záložní mobil

Elephone A8 jako levný záložní mobil
2017-09-13T09:19:13+02:00
• 13. 9. 2017

Elephone je méně známý čínský výrobce, který vyrábí telefony s upraveným Androidem a většinou horšími parametry za účelem snížení ceny. Některé modely patří do střední či do vyšší střední, avšak nemá modely, které by se rovnaly současné top třídě. Nyní přišel do předprodeje Elephone A8, který spadá do té nejnižší kategorie, a to kvůli velice slabým parametrům.

Nízká cena, mrzký výkon

Telefon vešel do předprodeje poslední den v srpnu. Málokoho by napadlo, že v roce 2017 na trhu uvidíme telefon s 1 GB operační paměti a procesorem MediTek MT6580 taktovaným na 1,3 GHz. Jádra jsou ARM Cortex-A7 MPcore, grafický čip je Mali-400 MP2. Výkon v benchmarkovém testu se zastavil na 21 tisíci bodech, což je značně podprůměrný výsledek. Vnitřní úložiště má 8 GB, a jelikož je systém mírně modifikovaný, tak pro koncového uživatele moc místa nezbude. Displej je pětipalcový a na přední ploše zabírá jen 65 % místa. Takže očekávejte veliké rámečky po všech stranách. Fotoaparát má pouhých 8 MPx na zadní straně a na přední 2 MPx.

Plastové tělo, dostupné ve čtyřech barvách: modrá, černá, zlatá a červená, ukrývá na zadní části čtečku otisku prstů. Zařízení nepřipojíte k rychlému internetu, jelikož je zde absence 4G/LTE konektivity. Baterie vám taktéž dlouho nevydrží, jelikož její kapacita je 1800 mAh. Jedinou potěšující zprávou je novější Android 7, smůlou však je, že Google se začal zabývat výraznějším zrychlením systému až v nejnovější verzi Android 8 Oreo. Potěšující je však cena, ta skončila na 1200 Kč. Pokud chcete mít záložní telefon v šuplíku, nebo něco dostačujícího na volání pro babičku, tak stojí A8 za zvážení, pro běžné denní používání však není vhodný.

Zdroj: kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat