Doogee oficiálně vstupuje na český trh

Doogee oficiálně vstupuje na český trh
2017-09-21T19:46:48+02:00
• 21. 9. 2017
2

Společnost Doogee tuto středu v Praze oficiálně oznámila svůj vstup na český trh. Původně španělský výrobce, později odkoupený čínskou společností, cílí svými výrobky na méně náročné uživatele, přesto však nabízí poměrně dobře vypadající produkty za odpovídající cenu. V Česku nabídne zpočátku dva ze svých smartphonů – Doogee MIX a Doogee BL5000. Na akci pro novináře však bylo prezentováno více modelů, na které se zde můžeme v budoucnu taktéž těšit.

Telefony budou distribuovány do široké sítě obchodů, z těch významnějších jde o prodejce Alza, CZC, Mall, Datart, Euronics, Okay, Mobil Pohotovost, Mironet, ale i například Tesco. Doogee kromě Česka vstupuje i do dalších evropských států, mezi nimiž je třeba Polsko a Maďarsko.

V zahraničí jsou již telefony poměrně oblíbené díky dobře nastavené strategii. Výrobce se snaží nabízet nejnovější trendy a technologie v levnějších produktech, čímž umožňuje šetřivějším či méně náročným zákazníkům přístup k obdobným inovacím, které jsou běžně vyhrazeny pro dražší zařízení.

Doogee MIX je bezrámečkový top model představený začátkem tohoto roku. Nabízí 5,5″ HD AMOLED displej, který je umístěn v kompaktním těle tvořeného skleněnými zády a kovovým rámečkem. Kromě toho nabízí osmijádrový procesor, systém Android 7.0 či 3380mAH baterii. K dispozici jsou dvě paměťové varianty, slabší s kombinací 4 GB RAM+64 GB ROM, vyšší varianta se liší v operační paměti, která má 6 GB. Zaujmout může rovněž duální fotoaparát se senzory o rozlišení 16 a 8 MPx.

BL5000 je smartphone nabízející především obří baterii o kapacitě 5050 mAh. Výbava dále zahrnuje 5,5″ FullHD displej, osmijádrový procesor MediaTek MT6750T, 4 GB RAM či 64GB úložiště. Opět se zde setkáváme s duálním fotoaparátem, v tomto případě mají oba snímače rozlišení 13 MPx. Kvůli velkému akumulátoru má telefon větší rozměry, je trochu robustnější, ale designově nijak špatně nevypadá a rovněž působí dobrým dojmem. Na obou zmíněných novinkách je však znatelné šetření na kvalitě použitých materiálů.

Oba telefony lze již u nás zakoupit a ceny jsou opravdu nastaveny velice dobře. Je samozřejmě nutné počítat s určitými kompromisy, ale to je pochopitelné. V budoucnu se můžeme těšit ještě na telefony Doogee MIX Lite, což je levnější varianta již popsaného MIXu. Dále na dva zástupce řady BL – BL7000 a BL12000, či na odolné pogumované telefony S60 a S30, které jsou vhodné do náročných pracovnách podmínek.

HEUREKADoogee Mix 4GB/64GB na Heureka.czDoogee Mix 4GB/64GBCena od 4 961 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKADoogee BL5000 na Heureka.czDoogee BL5000Cena od 2 990 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Marketa Terova

3. 1. 2018, 12:52

Dobrý den, mám dotaz. Dostala jsem k Vánocům Doogee MIX blue aurora a rozbil se mi dispej. Náhodou, neopravujete telefony a popř. kolik by stála oprava? můj e-mail: marketa.terova@seznam.cz. Děkuji M. Térová

Přemysl Vaculík

VIP 3. 1. 2018, 20:43

Dobrý den, my jsme magazín, ne servis. Musíte se obrátit na servis tohoto mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat