Jolla nabídne Sailfish X pro Xperii X

Jolla nabídne Sailfish X pro Xperii X
2017-11-15T16:59:48+02:00
• 28. 8. 2017
2

Na trhu s mobilními telefony najdeme jen dva silné hráče, co se týče operačních systémů. iOS najdeme jen na zařízeních od Applu, ale Android se nachází v mnoha verzích a na velkém počtu zařízení. I tak se některé firmy snaží nabídnout alternativu. Jednou z nich je například Jolla, která má svůj software Sailfish OS.

Ten najdeme jen na velmi omezeném počtu zařízení, ale na začátku tohoto roku se objevila informace, že Jolla začala spolupracovat se Sony. Nyní se dozvídáme o výsledku spolupráce. Konkrétně bude od konce září k dispozici systém Sailfish X pro jedno zařízení, kterým je Xperia X (recenze) z minulého roku.

Bohužel získat takový systém na starší model nebude jednoduché. Pro instalaci potřebujete konkrétně Xperii X s jedním slotem na SIM kartu a také se nesmí jednat o uzamčený mobil pro operátory. Abyste mohli nainstalovat Sailfish X, budete navíc potřebovat počítač s linuxovým systémem.

Už tak se jedná o celkem dost překážek, aby mohlo jít o úspěšný projekt. Bohužel Sailfish X není systém zdarma. Pro jeho pořízení budete muset zaplatit 49,90 eur, což je v přepočtu cca 1300 Kč. Jedná se tak vlastně o první mobilní operační systém, za který musí přímo zaplatit sám uživatel.

Aby toho nebylo málo, již nyní se ví, že Sailfish X obsahuje několik chyb a ne zcela podporuje kompletně celý hardware smartphonu Xperia X. Jde tedy o betu.

HEUREKASony Xperia X Single SIM na Heureka.czSony Xperia X Single SIMCena od 3 260 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

Drzim Sony place, maju rozbehnute 2verzie Sailfish a Android. Davnejsie sa pisalo o tomto operacnom systeme (Sailfish), financne ho podporuju cinski podnikatelia zaujimavymi sumami. Uvidime casom, mohlo by im to vyjst. 👍

systém za všechny prachy :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat