Xiaomi Mi 5X dorazí spolu s MIUI 9

Xiaomi Mi 5X dorazí spolu s MIUI 9
2017-07-19T07:45:35+02:00
• 19. 7. 2017

Tisková konference oznámená společností Xiaomi na 26. července přinese jak nové mobilní zařízení, tak aktualizovanou verzi vlastního rozhraní MIUI. Dřívější spekulace již napověděly, že by mohlo jít o telefon s názvem Xioami Mi 5X a zveřejněná pozvánka to všechno jen potvrzuje. Čínský výrobce celou událost okoření systémem, který bude vyšlapávat cestu nové verzi operačního systému Android.

Lepší střední třída?

Xiaomi Mi 5X pravděpodobně získá 5,5 palcový displej s Full HD rozlišením, pod nímž poběží osmijádrový procesor Snapdragon 625 od Qualcommu a 4GB operační paměť RAM. Vydaný snímek předpovídá celokovovou konstrukci nebo v zadní části dva senzory fotoaparátu a snímač otisků prstů. Platformě MIUI 9 asi připíšou jen několik kosmetických změn, protože bude vycházet ze systému Android Nougat. Jak však bude nové prostředí zcela odlišné, nebo jen mírně upravené, není zatím známo. Další technické parametry zařízení zatím nebyly uvedeny.

Společnost Google může zanedlouho uvést Android O a Xiaomi chce zasáhnout co největší podíl aktivních zařízení, proto MIUI 9 pod „starším“ Androidem Nougat má připravit modely na další už větší aktualizační balíček. Prodejní cena modelu Mi 5X se bude pohybovat okolo 2 000 čínských jüanů (tj. cca Kč 6 673 bez daně). Tváří kampaně se stal kanadský herec s čínskými kořeny Kris Wu.

Zdroj: gadgets.ndtv.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat