Oukitel U22 – levný smartphone se 4 foťáky

Oukitel U22 – levný smartphone se 4 foťáky
2017-07-05T07:00:04+02:00
• 5. 7. 2017
2

O Oukitelu U22 jsme vám již psali v květnu tohoto roku. Zmiňovali jsme, že bude disponovat dvěma kamerami a celkově spíše podprůměrnými specifikacemi. Nyní se U22 dostává do prodeje a prodejce nenaplnil předchozí obavy o vyšší ceně a výslednou cenovku snížil na 1600 Kč. Oukitel U22 se tak stal prvním telefonem na světě s plnohodnotnými čtyřmi kamerami. A tím pádem rovnou drží i prvenství za nejlevnější duální kamerový systém na mobilním telefonu.

Oukitel U22 se stal prvním telefonem na světě, který disponuje duální zadní i duální přední kamerou. Zadní kamera bude mít 8 MPx interpolovaných na 13 MPx doplněná 2MPX senzorem. Přední kamera bude mít 5 MPx interpolovaných na 8 MPx, taktéž doplněná 2MPx senzorem. Bohužel není známo, kterým typem senzoru je telefon osazen, takže není známá světelnost. Smartphone bude mít Android 7.0, což je poměrně škoda, když už je možnost mít 7.1 a prakticky i 7.2.

Dále bude mít pět a půl palcový displej s 2,5D zakřivením. Poháněn bude čtyřjádrovým procesorem MT6580A s taktem pouhých 1,3 GHz. Grafickým čipem je nepříliš výkonný ARM Mali-400 MP1. Operační paměť má 2 GB. Interní úložiště je pouhých 16 GB, z čehož po uživatel bývá většinou využitelných kolem 10 GB. Baterie má mít kapacitu 2700 mAh, avšak nemá rychlonabíjení. Velikým nedostatkem je i absence 4G konektivity.

Oukitel U22

Velikou nevýhodou mobilního telefonu Oukitel U22 je jeho nízký výkon. V benchmarkovém testu Antutu v6 podle dostupných výsledků má dosáhnout necelých 20 tisíc bodů. Při tomto výsledku bude svižnost systému prakticky nereálná a sekání telefonu bude pravděpodobně patrné již od začátku používání telefonu. Velikým plusem je však jeho cena. Oukitel U22 lze zakoupit již od 1600 Kč, kupující však musí počítat s placením cleních poplatků.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jde videt ze Karel Capka pise o znecce co v zivote nemel v ruce.

Cituji:“Při tomto výsledku bude svižnost systému prakticky nereálná a sekání telefonu bude pravděpodobně patrné již od začátku používání telefonu.“

Mel jsem oukitel k4000pro, telefon za pak korun, pouzival jsem ho rok nez jsem ho daroval dal a zadny sekani se nekonalo. A to mel jeste slabsi procesor, 4 jadra s taktem rovnych 1GHz. Ale system opravdu perfektne odladenej. A k tomu 2GB RAM, dostacuje pro plynuly chod telefonu. Internet, poznamky, galerie, volani, mapy… Vse co normalni clovek potrebuje bezi bez problemu. Nerikam ze telefon je perfektni, nejaky ustupky tam somozrejme jsou a pro hrace to opravdu neni, ale nezkusit a hned napsat ze „sviznost systemu bude nerealna“(momochodem dost divne formulovana veta), a ze se telefon bude od zacatku sekat, to je dost ubohy. Radeji doporucim nenarocnymu uzivately tuhle cinu, nez 3x tak drahyho nejlevnejsiho Samsunga, kterej na to bude podstatne hur.

Karel Čapka

VIP 5. 7. 2017, 12:00

Od Oukitelu jsem měl možnost vyzkoušet tři telefony a například cenově podobná C5 se seká hned od začátku. U tohoto to bude podobné, možná mírně lepší. Každopádně je to stokrát lepší mobil než nejlevnější od Samsungu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat