WatchOS 4 – nové chytré karty a párování přes NFC

WatchOS 4 – nové chytré karty a párování přes NFC
2017-06-05T19:46:43+02:00
• 5. 6. 2017

Dnes se koná keynote Applu, kde byla právě představena čtvrtá verze operačního systému watchOS pro chytré hodinky Apple Watch. Pojďme se podívat, co tato verze nabídne.

Systém pro hodinky v první řadě získal funkci Proactive Assistent, což je obdoba karet Google Now. Jedná se tedy o rychlý přehled událostí a informací, které se vám mohou hodit. Vše je pak propojeno se Siri a zobrazeno hned na úvodní obrazovce jako jeden z ciferníků. Další novinkou jsou nové ciferníky, například živé postavičky z Příběhu hraček.

 

Aplikace pro sport získala zcela nové rozhraní a vylepšené sledování sportovních aktivit, především plavání. Poprvé také Apple využije NFC čip v hodinkách na něco jiného než na platby. V moderních posilovnách, půjde totiž přes NFC propojit sportovní stroje jako třeba běžící pás s vašimi hodinkami.

Na běžícím pásu uvidíte třeba svůj tep měřený na hodinkách. Sportovci jistě také ocení nové intervalové tréninky při běhání. Prostředí systému doznalo pár změn, dock se například posouvá vertikálně.

 

Do Control Center přibyla nová ikonka pro rozsvícení displeje na plný jas (bílá barva). Můžete si tak hodinkami rychle posvítit. Krom toho došlo na několik novinek pro vývojáře. Například lze nově na pozadí navigovat nebo nahrávat zvuk. WatchOS 4 obsahuje nové funkce pro párování přes bluetooth s inteligentními zařízeními, jako jsou inteligentní tenisové rakety a zařízení na sledování glukózy.

Finální verze watchOS 4 stejně jako iOS dorazí na podzim a bude dostupná pro všechny generace Apple Watch. Vývojářská betaverze bude k dispozici již dnes.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat