GSMA: K mobilním službám je nyní připojeno více než 5 miliard lidí

GSMA: K mobilním službám je nyní připojeno více než 5 miliard lidí
2017-06-24T08:30:26+02:00
• 24. 6. 2017

Podle nejnovějších údajů společnosti GSMA Intelligence je nyní k mobilním službám připojeno více než 5 miliard lidí, neboli více než dvě třetiny světové populace. Celý proces rozšiřování trval přes čtyři roky.

55 procent mobilních uživatelů pochází z oblasti Asie a Tichomoří, do které mimo jiné spadají hned dva největší mobilní trhy světa – Čína a Indie. Čína představuje více než jednu miliardu uživatelů z celého světa, zatímco Indie kolem 730 milionů lidí. Nejvíce proniklým regionem na světě je však ale Evropa, kde 86 procent občanů aktivně používá mobilní služby. Naopak nejméně pronikavou oblastí je Subsaharská Afrika, kde mobilní služby využívá pouhých 44 procent obyvatel.

Podle GSMA se počet unikátních mobilních účastníků po celém světě do konce desetiletí zvýší na 5,7 miliardy. To ve finále znamená, že by se téměř tři čtvrtiny světové populace přihlásilo k mobilním službám. Očekává se, že Indie bude v tomto období představovat největší podíl růstu, do konce roku 2020 získá přibližně 30 procent nových předplatitelů služeb.

Je však důležité poznamenat, že mobilní připojení překračují jednotlivé odběratele, jelikož mnoho lidí používá více než jednu SIM kartu. Statistiky společnosti GSMA odhalují, že nyní dosahujeme přibližně 67 procent penetrace pro příjem mobilních telefonů.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat