Co používá redaktor – Ondřej Božek

Co používá redaktor – Ondřej Božek
2017-05-20T12:00:45+02:00
• 20. 5. 2017

Milí čtenáři, připravili jsme si pro vás sérii článků, ve které vám postupně představíme, jaké technické vybavení jednotliví redaktoři využívají při své práci psaní článků i při běžném životě. Každý z redaktorů vám jako stěžejní techniku představí svůj mobilní telefon, základní aplikaci, popřípadě aplikace, bez kterých se neobejde. Dále se dozvíte, jaké další technologické vymoženosti využívá a u jakého operátora má telefonní číslo a jaký má datový tarif. Každý článek nebude nijak sponzorován výrobci produktů, které se v každém představení objeví.

Mobilní telefon

Zhruba na začátku loňského roku jsem se vzdal svého oddaného telefonu Samsung Galaxy S2, který prošel nesčetnými pokusy s flashováním nové ROMky a třemi výměnami baterie. Jelikož je baterie uživatelsky přístupná, tak vyměnit baterii nebyl problém. Tuhle možnost s novým telefonem již nemám.

Na začátku roku 2016 se mi do rukou dostal telefon Ulefone Power. Značka málo známá, ovšem firma nadějná. Jejich telefony jsou atraktivní jak designově, tak výkonnostně. Cena za kterou firma tento model nabízela, byla bezkonkurenční, zhruba čtyři tisíce korun. Telefon je to velký – 5.5″ FullHD displej s velkým ohraničením, byl oproti 4.2″ displeji, který měl můj minulý telefon, největší změnou.

Ulefone Power má již nyní i svého nástupce, tím je Ulefone Power 2, o kterém jste si na Dotekománii mohli přečíst. „Jednička“ má trochu jiný design, který v porovnání s novým telefonem působí zastarale. Například čtečka otisků prstů je pod fotoaparátem a musím uznat, že je velice nepřesná, a proto ji vůbec nepoužívám.

Baterie s kapacitou 6050 mAh mi vyhovuje, jelikož rád cestuji a nabíjet telefon přibližně jednou za tři dny je skvělé. Pokud jste mimo elektřinu déle než zmíněné tři dny, doporučuji si na telefonu zapnout spořič baterie. Ve spořicím režimu jsem na telefonu vydržel neskutečných osm až deset dní, a to i když jsem přijímal párkrát denně hovory či napsal nějakou krátkou zprávu.

Záložní telefon

Záložní telefon jsem již párkrát při svém pobytu bez elektrické zásuvky musel vytáhnout. Jde o Sony Ericsson W810i, je malý, široký a spolehlivý. Na tomto telefonu jde vidět, že dostal již něco do těla. Má pár odřenin, ale stále funguje, jak má. Největší nevýhodou tohoto telefonu je koncovka nabíječky. Bohužel po tolika letech je nutné nabíječku k telefonu více připevnit. Jako trik používám gumičku, kterou omotám okolo telefonu, aby držela nabíječku pěkně ve zdířce.

Powerbanka

Kus příslušenství zatím nevlastním. Obrovská baterie v mém telefonu, se kterým mám možnost dobíjet i další zařízení, je vlastně powerbanka. Ovšem pokud se dostanu zpátky k menšímu zařízení, jak bych rád, je mi jasné, že se pravděpodobně nevyhnu koupi jedné z nich.

Tablet

Již druhým rokem vlastním tablet Applet iPad Air 2. Vyhráli jsme ho s přítelkyní v soutěži a dostali jsme černou, 64GB variantu s mobilním připojením. Tento kousek toho nacestoval již řádnou dávku kilometrů. Ovšem nejvíce se těším na tohle léto, kdy by operátoři měli nabídnou mobilní data kdekoliv po EU.

Jedná se o pomocníka, který se hodí na všechno. Skvěle se s ním pracuje ve škole i doma a na večerní zhlédnutí filmu, seriálů či online videí. A do postele je pohodlnější než notebook či telefon. Výkonnostně mi stačí, ovšem je dobré podotknout, že nejsem náročný uživatel. Myslím si, že mi ještě pár let vydrží.

Okolo tabletu máme Apple ochranné pouzdro. Na pouzdře šlo již po pár týdnech vidět známky používání. Na to, že za samotný obal jsme utratili zhruba jeden a půl tisíce korun českých, se jedná o pořádný propadák. Tomu zřejmě napomohla i vybraná barevná varianta pískově růžová. Pokud se rozhodneme pro koupi nového obalu, zřejmě se vydáme trochu levnější cestou.

Vychytávky k telefonu a tabletu

Jediné nadstandardní příslušenství, co mám, jsou sluchátka. Nejsem žádný hudební nadšenec kvalitních přehrávačů, a tedy se nejedná o nějaké drahé či něčím výjimečné zařízení. Jedná se o kompaktní sluchátka od značky Sennheiser s označením PX 100 II. Sluchátka s dobrým zvukem a hlasitostí, která složíte do kapsy či je pohodlně zavěsíte okolo vašeho krku.

Cena sluchátek se pohybuje okolo jednoho tisíce korun, což je na dnešní čínské či jiné neznámé značky trochu vyšší cena. Zde si ale také platíte za kvalitu od značky Sennheiser, která má své fanoušky po celém světě.

Aplikace, které prostě potřebuji

V obou zařízení mám více aplikací, než zřejmě používám, ale ty, co potřebuji a používám i vícekrát než jednou za den, mám na obou zařízeních.

Spotify

Tohle je aplikace, se kterou jdu ven neustále. Zkracování času v hromadné dopravě či puštění své oblíbené hudby do autorádia. Stačí spustit tuhle aplikaci, ve které se vyplatí zaplatit si za Premium účet, a můžete si pouštět cokoliv chcete, a dokonce ukládat i hudbu k sobě do paměti zařízení. Osobně za Premium účet neplatím plnou cenu, jelikož využívám studentských slev, které Spotify nabízí i u nás.

logo-app Spotify Music Spotify Ltd. Zdarma ANDROID

Reddit

Někdo má rád denní dávku kávy, ranní cigaretu a já ranní dávku Redditu. Jedná se o aplikaci, která vás dostane právě na web reddit.com. Jedná se o internetové fórum s nekonečně mnoho tématy a každý si tam najde svoje.

logo-app Reddit: Top Trending Content reddit Inc. Zdarma ANDROID

Facebook Messenger

Bohužel Facebook Messenger je v dnešní době pro mladé lidi nejpoužívanější aplikací. Jde o to, že všichni již mají mobilní připojení na internet a hlavně Facebook. Tedy pokud chcete komunikovat s přáteli či rodinou, je tohle většinou nutnost.

logo-app Messenger Facebook Zdarma ANDROID

Instagram

Poslední aplikaci mám pouze na svém telefonu. Není to z důvodu, že bych ji na tabletu nechtěl, ale bohužel není ve verzi pro iPady. Využívání aplikace třetí strany není nejpřívětivější, a tak se tomu vyhýbám. Ovšem na telefonu tuhle aplikaci zapínám vícekrát denně, a to hlavně kvůli Instagram Stories.

logo-app Instagram Instagram Zdarma ANDROID

Google Mapy a Mapy.cz

Pro cestování nejraději používám Google Mapy, ve kterých si pohodlně naplánuji svou cestu,  pokud se vydám na výlet autem či za hranice České republiky. Aplikace Mapy.cz se skvěle hodí na pěší túry po ČR a offline mapa mě už párkrát zachránila před blouděním.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Mapy.cz Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID

Waze

Pokud žijete ve větším městě a vlastníte auto, tak aplikace Waze je podstatě nutností. Komunita uživatelů je velká, a právě proto zjistíte v této aplikaci nejrychleji, kde jsou kolony, policie či výmoly na cestě. Pokud denně jezdíte do práce či školy, tak se vám tento pomocník bude hodit.

logo-app Waze social GPS Maps & Traffic Waze Zdarma ANDROID

Operátor a tarif?

Od doby, co jsem měl telefon, jsem byl zastánce červeného týmu. Ať už se jednalo o Oskara či dnešní Vodafone, stále si myslím, že se jedná o nejlepšího operátora v naší zemi. V minulosti se nám v rodině hodilo to, že jsme měli všichni stejného operátora. Nyní s voláním do všech sítí zadarmo či s malými poplatky, je jedno, kde již kdo je.

V dnešní době je to pro mě stále výhodný studentský tarif #jetovtobě, který mi nabízí neomezené volání i SMS do všech sítí a k tomu 10GB baliček dat, a to za cenu 499 Kč měsíčně. V tabletu mám další SIM kartu, která má na sobě také logo Vodafonu, kde využívám tarif Red Data+ v 10GB verzi za cenu 549 Kč měsíčně.

V případě jakýchkoli dotazů mi nebojte napsat svoje připomínky do komentářů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat