Hangouts nahradí dosluhující službu Talk v Google Docs

Hangouts nahradí dosluhující službu Talk v Google Docs
2017-05-22T07:14:07+02:00
• 22. 5. 2017

Americká společnost sídlící v Mountain View se před několika měsíci rozhodla ukončit mnoho let fungující komunikační službu Google Talk, což ve finále nikoho z nás nepřekvapilo, protože v rámci celého ekosystému Googlu existovaly spousty dalších chatovacích alternativ.

Svým způsobem by se dalo říci, že i služba Hangouts je přebytečná, neboť existují alternativy v podobě Allo a Duo. Není tedy vůbec jasné, co s touto službou má společnost v plánu. Ovšem podle spekulací by mohla mít určitou roli v Google Docs.

Když se nad tím opravdu zamyslíte, vždycky potřebujete mít možnost komunikovat se svými kolegy, zaměstnanci či kamarády, tedy v případě, že spolupracujete v rámci jedné služby Docs (Google zde implementoval internetového „kecálka“). Nemusíte se tedy nikdy přepínat mezi okny, abyste reagovali na nějakou zprávu od svých spolupracovníků – to nejen ušetří čas, ale také jste díky tomu efektivnější.

Ačkoliv bude Google Talk do konce června tohoto roku oficiálně vypnuta, můžete pohodlně a bezbolestně přejít na službu Hangouts, která je podporována v mnoha aplikacích – Google Dokumenty, Tabulky a Prezentace. Ovšem velkou roli hraje také to, kde jsou vaše G Suites.

Ti, kteří se nacházejí v tzv. Rapid Release Track, budou mít službu Hangouts k dispozici v rámci Docs již 7. června. Ovšem ti, kteří jsou na seznamu Scheduled Release Track, budou mít nového chatovacího kecálka k dispozici v jejich Google Drive souborech, a to až 21. června.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat