Google Assistent pro iOS představen aktualizováno

Google Assistent pro iOS představen [aktualizováno]
2017-05-17T20:00:25+02:00
• 17. 5. 2017

Aktualizováno 17.5.

Teprve včera jsme vás informovali o možném příchodu Google Assistenta na operační systém iOS. Dnes v rámci úvodní konference Google I/O byl Google Assistent na tento systém oficiálně představen. Bude dostupný jako zcela nová aplikace a prozatím bohužel pouze v USA. To znamená, že si ho pravděpodobně v Česku nestáhneme.

Původní článek 16.5.

Google Assistent byl představen již minulý rok a donedávna byl doménou pouze pro telefon Google Pixel. V posledních měsících však již míří i na další telefony se systémem Android a samozřejmě ho nalezneme i v Google Home. Nyní to vypadá, že bude jako aplikace vydán i na konkurenční systém – iOS.

K představení má dokonce dojít již tento týden na vývojářské konferenci Google I/O v San Francisku. Nutně se tak ale nemusí stát. Google Assistent má být nejprve dostupný pouze na americkém trhu. Také na iOS má nabídnout pokročilé hlasové ovládání ve stylu chatu. Pravděpodobně pak bude vydán jako nová aplikace, ačkoli by teoreticky mohl být integrován i do současné aplikace s názvem Google. To je v podstatě Google Now.

Pokud tedy Google Assistent opravdu zamíří na iOS, bude to již druhá asistentka převzatá z konkurenčního systému. Krom vestavěné Siri je totiž již dnes k dispozici Cortana z Windows.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat