Finanční výsledky LG za první kalendářní čtvrtletí jsou nejvyšší za posledních 8 let

Finanční výsledky LG za první kalendářní čtvrtletí jsou nejvyšší za posledních 8 let
2017-05-02T09:39:59+02:00
• 2. 5. 2017

Společnost LG Electronics zveřejnila své finanční výsledky za první kalendářní čtvrtletí a téměř za deset let měla nejlepší období. Z nových výsledků je však zřejmé, že divize pro mobilní komunikaci nehrála příliš velkou roli, neboť její výnos vzrostl o pouhé 2 %.

LG se pochlubilo výsledky chytrých telefonů, jejichž celkové dodávky se meziročně zvýšily o 10 %, což je 14,8 milionů jednotek. O největší podíl dodávek se postaraly telefony střední třídy, jako je například řada K, která těmto číslům rapidně dopomohla. Zajímavější jsou však telefony typu LG G5 a LG V20, na kterých firma spíše prodělala.

Díky pomalému prodeji těchto smartphonů společnost prodělala 200 milionů KRW, neboli 176 000 dolarů (což je asi 4 400 000 Kč), a to v období od ledna do března. Oproti předchozímu čtvrtletí se ale jedná o obrovský pokrok, neboť v tomto období výrobce prodělával 1 miliardu dolarů.

LG Electronics ve druhém čtvrtletí roku 2017 daleko vyšší zisky, především díky nové vlajkové lodi LG G6, kterou společnost představí za několik měsíců. I přesto však má LG důvod k radosti. Za necelých deset let dokázala poprvé překonat své nejvyšší konsolidované provozní zisky, které nyní činily 811 milionů dolarů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat