Exynos 7872 – nové řešení pro střední třídu

Exynos 7872 – nové řešení pro střední třídu
2017-05-26T07:45:46+02:00
• 26. 5. 2017

Čínská média začínají šířit první informace kolem nového procesoru od společnosti Samsung. Půjde o další malý krůček k tomu, aby se jihokorejský výrobce zbavil závislosti na dodávkách čipových sad od konkurence, jakou je například americký Qualcomm. V tomto případně čipset bude cílit na telefony ze střední třídy a do ostrého provozu by se měl poprvé dostat ještě ke konci letošního roku.

Připravovaný Exynos 7872 nabídne dohromady šest jader seskládaných ze dvou výkonný jader Cortex-A73 a čtyř méně energeticky náročných jader Cortex-A53. Dále tento procesor bude vyroben 14nm technologií LPP (Low Power Plus). Kromě grafického čipu Mali-T830 MP2 se navíc objeví integrovaný modem s kompletní síťovou podporou, přičemž klesne celková spotřeba energie u baterie.

Ve srovnání se staršími čipy Exynos vyrobenými 28nm procesem raketově stoupne výkon až o 70 % nebo o 30 % bude vyšší energetická účinnost. K vypuštění má dojít během měsíce října, takže se může podívat do nových generací Galaxy A nebo Galaxy C, které bývají tradičně vypouštěny koncem roku. Nové přesnější zprávy pravděpodobně přinesou provedené benchmark testy.

Zdroj: mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat