Android Auto bude nově zabudováno přímo v automobilech, průkopníkem bude Volvo a Audi

Android Auto bude nově zabudováno přímo v automobilech, průkopníkem bude Volvo a Audi
2017-05-16T18:00:42+02:00
• 16. 5. 2017

Auta jsou stále častěji zapojována do procesu, kdy se z nich stávají chytrá vozidla. Nejde jen o samořídící Tesla automobily, ale jde o komfort a možnosti, které nabízejí svému řidiči. Google proto vytvořil platformu Android Auto, která nabízí svému majiteli možnost vylepšeného ovládání vozidla za pomocí obrazovky v autě, nebo pomocí mobilní aplikace Android Auto propojené s vozidlem. Nyní však přichází automobilky Volvo a Audi, které zabudují Android Auto přímo do vozu, uživatel tedy nebude potřebovat telefon k propojení a zprovoznění služby.

android auto

Více než 300 modelů a počet stále roste

Android Auto již podporuje přes třista modelů vozů a je možné si zakoupit cenově poměrně dostupné vozy i u nás v republice. Automobilky Volvo a Audi se však rozhodly integrovat Android Auto přímo do palubního počítače auta, a tak uživatel nepotřebuje telefon na propojení se zařízením. Kromě ovládání navigace, hudby a komunikačních prostředků bude nyní možné ovládat části samotného vozu, a to například klimatizaci, okna, střechu, bude možné poslouchat zabudované Spotify či rádio NPR.

audi and volvo Android Auto

Velikou změnou bude podpora Google Assistent, který řidiči pomůže s vyhledáním odpovědí na dotazy mu položené. Asistent má hlasové ovládání, není tedy nutnost, aby se řidič za jízdy rozptyloval a dotýkal se obrazovky. Náhled na nově upravené zabudované systémy bude k vidění na konferenci Google I/O mezi 17. a 19. květnem. A 17. května mezi 2 a 3 hodinou odpoledne (tamního času) bude probíhat živé představení. Pokud chcete sledovat Google I/O, navštivte Google I/O Extended a najděte si nejbližší lokaci streamování této konference. A pokud to zmeškáte, nevadí, naši redaktoři budou přímo u toho.

Zdroje: blog.google, android.com, events.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat