Apple by si již příští rok mohl sám vyrábět grafické čipy

Apple by si již příští rok mohl sám vyrábět grafické čipy
2017-04-17T07:39:50+02:00
• 17. 4. 2017

Podle německého analytika americká společnost pracuje na svém zcela novém procesoru, a to nejen pro iPhone, ale také iPad. Ten by měl být mnohonásobně úspornější než dosavadní čipy. Apple se podle informací snaží najít novou náhradu za aktuálního dodavatele obvodů (PMIC).

V hledáčku cupetinského giganta je německá společnost Dialog Semiconductor, samotná spolupráce by pak mohla začít již v příštím roce. Německý analytik navíc prohlásil, že Apple velmi intenzivně najímá nové inženýry a už nyní má tým, který na vývoji těchto procesorů aktivně pracuje.

Apple se snaží na svou loď přetáhnout především inženýry z Mnichova, díky kterým by si mohl do dvou let sám vyrábět grafické čipy. Společnost na základě této zkutečnosti bude moct získat konkurenční výhodu, neboť si klíčové součástky bude vyrábět zcela sama. Navíc, větší výdrž baterie je jedna z mála věcí, která na iPhonu prostě a jednoduše chybí. Apple by tak mohl tuto „díru“ zalepit a budoucím potenciálním zákazníkům udělat radost.

Jen pro zajímavost. Apple s podobným navrhováním součástek začal již před několika lety, a to konkrétně u čipů typu CPU – A6, A7, A8, A9 a A10.

Zdroje: phonearena.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat