Samsung uzavře tři závody na výrobu LCD

Samsung uzavře tři závody na výrobu LCD
2017-04-17T07:19:17+02:00
• 17. 4. 2017

Naplánované uzavření nejstarších výrobních závodů zaměřených na LCD displeje společnost Samsung již poněkolikáté odkládá. Nicméně nebude dlouho trvat a dojde i na tento krok, který alespoň více otevře brány ostatním alternativám. Jihokorejský gigant by měl využít při dalších dodávkách služeb od LG Display, i když ten rovněž několikrát odložil stejné rozhodnutí. Oba výrobci do budoucna chtějí definitivně přejít k OLED displejům.

Samsung Display chce v tomto roce zrušit tři staré výrobní linky na výrobu LCD displejů. V kuloárech se hovoří o tom, že Samsung momentálně jedná s firmami, které stroje rozeberou a následně prodají nebo také s čínskými výrobci, kteří je ještě využijí za plného provozu. Po kompletním odstavení těchto závodů má LCD displeje dodávat hlavně společnost Sharp ve vlastnictví Foxconnu.

Druhého dodavatele, firmu Sakai, čeká podobný krok, tedy také zrušení této části výroby a více se změřit na produkci televizorů. Posledním želízkem v ohni zůstává LG Display, kterému očekávaná spolupráce více prodlouží životnost výrobních linek než zmiňovanému Samsungu. Nakonec jen dostatečně vysoká poptávka po LCD panelech a menší počet subdodavatelů drží oba hráče v poli.

Zdroj: theinvestor.co.kr

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat