Vernee představilo nový operační systém VOS

Vernee představilo nový operační systém VOS
2017-03-12T10:47:32+02:00
• 12. 3. 2017

Před necelým rokem jsme vás informovali, že nově vzniklý čínský výrobce mobilních telefonů chystá vlastní nadstavbu systému pro své telefony s operačním systémem Android. Na zcela nový subjekt na mobilním trhu šlo o poměrně chtivé cíle. Vernee vydalo několik telefonů, většinou řadících se do střední třídy. Nyní však přichází s avizovaným VOS. A nejedná se o alternativní ROM, ale přímo o nový systém.

vernee vos

Troufalé ambice

Vernee oznámilo příchod nového operačního systému v sobotních ranních hodinách. Původní nápad pouze s vytvořením nadstavby byl zamítnut a vrhli se rovnou do nového systému, který je jakousi kopií Androidu 7. Navíc systém VOS nabízí standardní Play Store, takže se ve výsledku jedná o jakýsi mix vlastního systému a nadstavby. Hlavním úskalím nového systému je, že nenabízí prakticky nic nového, nic revolučního, co by ostatní systémy neměly. Navíc Vernee nezvládá aktualizovat své mobilní telefony a slibované data aktualizací protahuje i o několik měsíců. Navíc opomíjejí i aktualizace svého top modelu Vernee Apollo, který byl představen na konci listopadu loňského roku. Společnost slibovala velice brzkou aktualizaci na Android 7, prakticky ještě v prosinci, ale doposud se tak nestalo a majitelé tohoto jejich hlavního modelu stále čekají.

Jelikož Vernee nemá dostatečný počet vývojářů na aktualizaci softwaru, je značně troufalé pouštět se rovnou do nového operačního systému, i když je až extrémně podobný na systém Android. Vernee navíc nemá ještě vybudovanou pořádnou uživatelskou základnu, která by vehementně prahla po vlastních inovacích její oblíbené značky.

Firma v sobotou ráno ohlásila příchod nového OS prostřednictvím své facebookové stránky a bohužel neuvedla žádné specifikace nového systému. Jen jsme se dozvěděli, že prvním telefonem s tímto OS bude na MWC představený Apollo X. Systém podle společnosti je skoro totožný se systémem Android, jen nabízí některá vylepšení. Jaká však, to už nebylo specifikováno. Apollo X by mělo být dostupné pravděpodobně ke konci března. Cena zařízení nebyla doposud specifikována.

vernee vos

Z komentářové sekce pod příspěvkem se zástupce společnosti vyjádřil k dotazu, zda bude nový systém dostupný pro všechny telefony.  Prý všechny telefony by měly dostat nový systém, bude však jen na uživatelích, zda si ho nainstalují. Původní plán na nadstavby systému přenechají zájemcům, kteří by byli ochotni napsat a vylepšit vlastní ROM.

vernee vos

Zdroj: facebook.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat