Nové tarify od T-Mobile jsou dražší cca o 20 až 45 %, vzkazuje spotřebitelská organizace

Nové tarify od T-Mobile jsou dražší cca o 20 až 45 %, vzkazuje spotřebitelská organizace
2017-03-29T06:59:47+02:00
• 29. 3. 2017
1

Včera jsme se dočkali po dlouhé době nějaké výraznější změny v nabídce tarifů od mobilního operátora T-Mobile. Na první pohled došlo k velkému skoku. Například základní neomezený tarif již neobsahuje 1,5 GB FUP, ale nově jsou k dispozici 4 GB. Bohužel došlo ke zdražení o 50 Kč a navíc po vyčerpání dat dojde k zastavení internetu.

Ihned po tiskové konferenci, kde se T-Mobile pochlubil svou představou „datového jara“, zareagovala nově vzniklá spotřebitelská organizace Telefonující.cz. Ta jednoduše konstatuje, že se se jedná o krok správným směrem. Zároveň podotýká, že nové tarify jsou stále dražší oproti evropským průměrům.

  • Tarif Mobil S (neomezené volání, SMS za 1,50 Kč, 0,5 GB dat, vše za 499 Kč): Ještě nedávno mohl zákazník na prodejně T-mobile jako “neveřejnou nabídku” za 499 Kč získat k balíčku dat o velikosti 0,4 GB také volání a navíc i SMS v ceně.
  • Tarif Mobil M (neomezené volání a SMS, 4 GB dat za 799 Kč): Takto konfigurovaný flatový tarif stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 676 Kč.
  • Tarif Mobil L (neomez. volání a SMS, 8 GB dat za 999 Kč). Takovýto balíček stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 812 Kč.
  • Tarif Mobil XL (neomez. volání a SMS, 16 GB dat za 1499 Kč). Takový tarif stojí ve zbývajících 27 zemích EU v průměru 1042 Kč.

Spotřebitelská organizace komentuje tuto novou nabídku společnosti T-Mobile následovně:

“Ceníme si snahy T-mobile o zlepšení své nabídky, ale pořád platí, že i nové tarify jsou dražší cca o 20 až 45 %, než ​srovnatelné ​běžn​ě dostupné ceny v Evropské unii. Nezmizely ani obrovské rozdíly v cenách ve prospěch úřadů a korporátních klientů. Jsme zvědaví, jak zareaguje O2 a Vodafone a zda půjde o konkurenční chování, nebo – jako dosud vždy – jen o cenové dorovnání bez snahy o cenovou konkurenci,” říká předseda spolku Telefonující.cz Svatopluk Bartík.

Co Vodafone a O2?

Na jednu stranu se dá uznat, že v současnosti nabízí T-Mobile velmi výhodné veřejné nabídky tarifů, přičemž nabízí více než konkurenční řešení od ostatních operátorů. Samozřejmě nyní netrpělivě očekáváme, jak zareaguje Vodafone a O2.

Bohužel ani jedna společnost zatím ani nenastínila, jestli se chystá jakákoliv změna. Přímo Vodafone odmítá cokoliv prozrazovat. Neposkytli nám ani odpověď na otázku, jestli připravují nějakou reakci.

Minulou revoluci ohledně neomezených tarifů odstartovalo O2. Nyní se o to zasadil T-Mobile. Uvidíme, kdy něco podobného započne Vodafone.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

t-mobile je vychcanej panchart!!!!!,nebrat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat